Вече повече от 12 часа служители на полицията, хиляди доброволци,

...
Вече повече от 12 часа служители на полицията, хиляди доброволци,
Коментари Харесай

Дронове, кучета и доброволци помагат на МВР в издирването на 12-годишно момче с аутизъм от Перник

Вече повече от 12 часа чиновници на полицията, хиляди доброволци, кучета, термокамери и дронове се пробват да намерят изгубено 12-годишно момче в Перник.

По думите на кмета на града Станислав Владимиров екипите не са спирали да претърсват големия параметър от територията на Перник, само че към момента няма резултат и детето може да бъде на всички места. Перник е със относително огромна територия към 72 кв. км., което прави намирането на момчето сложна задача.

" Всеки, който желае да се включи през днешния ден на територията на целия град и на всички дребни улички. Детето може след толкоз доста часове да бъде на всички места ", сподели кметът.

12-годишният Александър изчезва в петък към 16:00 часа в региона на болничното заведение Профилакториум, до момента в който е на разходка с татко си. Районът е голям и се намира в покрайнините на града, а самата болница е в гориста околност, където постоянно се разхождат поданици.

Момчето е с тежка форма на аутизъм и е хиперактивно. Заради положението му то може да бъде елементарно уплашено от светлини, шумове и доста хора. Преди да изчезне е бил облечен със сив суичър и черно долнище, носил е със себе си розова плюшена играчка. Властите приканват всеки, който има информация или е видял момчето, да се свърже с полицията в града.

Акцията по издирването му продължава. В петък в нея се включиха и хиляди доброволци от Перник, София, Дупница и Радомир. Ситуацията обаче става все по-трудна поради ниските температури в последните часове.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР