Вече повече от 10 месеца една от любимите преподавателки в

...
Вече повече от 10 месеца една от любимите преподавателки в
Коментари Харесай

Да подадем ръка: Любима доцентка от НАТФИЗ има нужда от помо...

Вече повече от 10 месеца една от обичаните преподавателки в НАТФИЗ се бори с тежка форма на рак, която води след себе си и съществени поражени по опорно-двигателния уред. Всичко стартира с метастазите, които безусловно " изяздат " гръдната част на гръбнака. В разследване на това той се чупи, което води след себе си и парализата. По неотложност е направена стабилизираща интервенция с 8 титаниеви пирона. След това доцент Хонг прекарва месец в платена рехабилитационна болничното заведение в Овча купел.

Заради напредналото онкологично заболяване Саша (както я назовават сътрудниците и студентите й) е оставена на мощни обезболяващи и по-късно на хормоно терапия. Безизходицата и локдауна я пращат в центъра за интегрална медицина в кв.Дружба, при доктор Христо Дамянов. Там се практикува инсулинова терапия с интензивно съществуване на отчасти резонансна терапия. Месец и половина по-късно лекуването се оказа безрезултатно.

В момента доцент Хонг е 100% неработоспособен и като подобен, тя не получава заплата, а документите й за пенсията ще се преглежда в идващите 4-5 месеца. Въпреки болките и възбраните, тя интензивно се занимава с рехабилитацията на краката, и съумява да се изправи върху патерици. В момента тя е в 4 етап, освен на млечната жлеза, само че и на костите-целия гръбнак и ребрата.

За жал методите на лекуване на рак в България към този момент не могат да оказват помощ на една от най-широките усмивки в НАТФИЗ. Лечението на доцент Хонг може да продължи обаче във Франция или Русия, където има нови методики. Но за това още веднъж трябват средства - за престоя, прегледите, за компаньон, за лекуването и прочие. Може да помогнете на " духовната майка нацяло потомство родни актьори " (както споделя за Саша огромният артист Асен Блатечки) на една от двете набирателни сметки:

Титуляр:

Александра Йосифовна Азизбаева

IBAN сметка:

BG 86 CECB 9790 10G0 794 401

Централна Кооперативна Банка

или

Титуляр:

Александра Йосифовна Азизбаева

IBAN сметка:

BG 52 RZBB 9155 1051 5001 85

Райфайзенбанк
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР