Вече осми ден ултрамаратонецът Краси Георгиев се е самоизолирал в

...
Вече осми ден ултрамаратонецът Краси Георгиев се е самоизолирал в
Коментари Харесай

Седмица в изолация: Как продължава експеримента на Краси Георгиев?

Вече осми ден ултрамаратонецът Краси Георгиев се е самоизолирал в стъклена клетка в центъра на столицата. Социалният опит, който цели да се съберат средства за идеята „ Превенция на зависимостите “, ще продължи до 14 май.

Поройният дъжд и калният терен затрудниха ултрамаратонеца, само че той не се отхвърли от идеята си

В последния стадий на опита главното, което оказва помощ на ултрамаратонеца да поддържа физическа и психическа форма, ще се отстрани.

Снимка: Ладислав Цветков

Авторът на опита Венелин Георгиев съобщи, че ултрамаратонецът минава през разнообразни положения на духа.

„ Той изгуби много дух към края на седмицата, което проличава по медицинските индикатори, защото имаме екип от експерти, който ги следи. Взима се кръв постоянно. Има инсталация, която предава неговото кръвно, сърдечен пулс и така нататък Макар че той показва положително наличие на духа, в действителност индикаторите му демонстрират, че е подложен на сериозен стрес “, сподели той.

Това предизвикателство е първо в международен мащаб, а идеята му е за събиране на средства за предварителна защита на разнообразни зависимости

Георгиев добави, че Краси демонстрира какъв брой е огромна силата на духа.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Този опит е, с цел да покаже по какъв начин физическата интензивност е нещо, което може да избави индивида от стрес, само че въпреки това нашата концепция е да покажем какви са следствията от изолацията. Всъщност той не е в течение, само че в този момент следва най-тежкото неговото тестване. Ще му ограничим физическата интензивност, като спрем пътеката, защото опита е ориентиран към хора, които са в обществена изолираност, а те не разполагат с такива уреди “, изясни създателят на опита.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР