Вече официално ротацията на премиерския пост е с точна крайна

...
Вече официално ротацията на премиерския пост е с точна крайна
Коментари Харесай

Денков: На 6 март най-късно кабинетът трябва да е подал оставка, за да може максимално бързо да встъпи в длъжност новото правителство с премиер Мария Габриел

Вече публично ротацията на премиерския пост е с точна последна дата. В особено изявление за NOVA министър председателят Николай Денков разяснява от Давос по какъв начин тъкмо ще се случи предаването на властта и какви са упованията към министрите.

„ На 6 март най-късно кабинетът би трябвало да е подал оставка, с цел да може оптимално бързо да встъпи в служба новото държавно управление с министър председател Мария Габриел ”, съобщи министър-председателят.

Персоналните промени в състава на Министерския съвет остават под въпрос. Засега е ясно единствено това на здравния министър Христо Хинков.

„ Дори да тръгнем да сменяме някой министър, аз ще му кажа: „ Благодаря за всичко, което направи ”. И има смисъл да бъде заменен някой единствено в случай че знаем, че има различен човек, който има мотивацията, желанието, знанията да се оправи още по-добре. Смените не могат да бъдат самоцел. Смените би трябвало да имат доста ясна причина като опция ”, счита Денков.

Името на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов беше едно от спряганите за промяна след митинга на футболните почитатели през ноември. Денков обаче е безапелационен, че на този стадий няма проблем в връзките посред им.

„ Аз в никакъв случай не съм желал оставката на министъра на вътрешните работи. Не тъй като нямам сериозни бележки, а тъй като знам, че не е толкоз елементарно да се откри министър, който да отговори на всички упования от всички страни ”, разяснява той.

Извън промяната на министрите, единодушие е реализирано по какъв начин да се изберат ръководителите на регулаторите, които са с изминал мандат. Поне на този стадий концепцията е да няма партийни назначения.

„ Ясно сме се разбрали, че няма да има квоти в смисъла на „ всеки да може да си постави, който желае " - това е една много рискова процедура от предишното ”, уточни още министър председателят.

Сред институциите с изтекли мандати са КЕВР, Национален осигурителен институт и Антикорупционната комисия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР