Вече официално (потвърдено и от САЩ) Нидерландия ще предостави изтребители

...
Вече официално (потвърдено и от САЩ) Нидерландия ще предостави изтребители
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Официално Нидерландия ще предостави изтребители F-16 на Украйна

Вече публично (потвърдено и от САЩ) Нидерландия ще даде изтребители F-16 на Украйна. Това са същите бойни самолети, които България щеше да получи в случай че бе предоставила свои остарели МиГ-29 (нелетящи, неизползвани за air policing) на Украйна преди 10 месеца (когато украинците ги искаха).

Това написа в профила си във Facebook Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

" Преди 10 месеца, базирайки се на нидерландски източници разгласих, че страната ни може да размени остарели МиГ-29 против F-16. Служебното държавно управление ме опроверга, че няма алтернатива да получим F-16 от Нидерландия, даже президентът Радев на едни от консултациите за сформиране на кабинет си бе разпечатал мои постове във фейсбук и засегнат ги размахваше, обяснявайки, че няма късмет за F-16 от Нидерландия. В офанзивата бяха включени и медии, а на водещ на утринен блок бяха подхвърлени погрешни изказвания, които обслужваха версията на Радев ", уточни Мирчев.

" С какво разполагаме? 18 МиГ-29, от които 12 са разкостени и в никакъв случай няма да летят, 6, които са в края на ресурса си и при избрани условия летят. Какво можехме да имаме? Можехме тези 12 да ги дадем на Украйна и да получим няколко F-16 с задоволителен запас. Украйна до момента най-малко 3 пъти публично е желала нашите МиГ-29. Но към този момент не ги желае, защото водачите им упражняват на F-16 и скоро ще ги получат. Нашите немодернизирани от 80-те години МиГ-29 не са им нужни ", акцентира депутатът.

" Какво се оказа? България няма F-16, молим се на Полша за някой и различен мотор, унижаваме българските водачи, като не им даваме опция да летят на модерни самолети и застрашаваме националната си сигурност ", заключи Мирчев.

" Защо путинофилското държание на Радев и държавното управление му бе рисково? Защото отслабва отбранителните качества на страната ни и опцията да се пазиме от съветския агресор. Спирането от страна на Радев на $200 млн. помощ от Съединени американски щати, на изтребителите от Украйна, както и на други благоприятни условия да получим западна техника освен обслужва ползите на Путин, само че вреди на България ", безапелационен е депутатът.

" В този кюп на политици, обслужващи съветските ползи през днешния ден Радев не е самичък. С него са Възраждане и Българска социалистическа партия. И за край да попитам - кой в този момент е народен изменник? Кой съобщи българските ползи, обслужвайки тези на путинова Русия? И кой ще понесе отговорността за пропуснатите благоприятни условия? ", попита Ивайло Мирчев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР