Вече нямате търпение да се потопите в морето. И дори

...
Вече нямате търпение да се потопите в морето. И дори
Коментари Харесай

Предстои ви почивка на морето

Вече нямате самообладание да се потопите в морето. И даже сте извадили куфарите и саковете, с концепцията да започнете овреме събирането на багажа.

Как обаче да поберете всичко належащо в тях? Ако пътувахте сами, евентуално можеше да минете и с една раница или дребен сак. Но когато тръгвате на отмора към морето с децата, нещата получават напълно други контури. А размерът на багажа става все по-застрашителен.

Спокойно! Не сте сами! Почти няма родители, който да не е изпадал в сходна обстановка. Без да броим „ багажа “ на дребните, с който те щастливо ви се появяват на вратата, влачейки след себе си някакви торби и кашони, цялостни с… дори не желаете да си помисляте с какво.

И по този начин, има ли метод да избегнете този предваканционен стрес, и да съберете в действителност най-важното за морето в отворените куфари и сакове? Ето 10-те златни правила, които могат да ви бъдат потребни.

1. Няколко дни преди отпътуването намерете малко място в къщата, с цел да съберете всичко, което възнамерявате да носите. На лист хартия направете лист с най-важното - от значими документи през медикаменти до обувки. Винаги, когато се сещате за нещо пропуснато, вписвайте го в листата и го добавяйте на купчината.

2. Проверете прогнозата и междинната температура за вашата дестинация. По този метод ще сте сигурни, че сте създали съответен асортимент, както по тип, по този начин и по тегло на облеклата. И в случай че забележите противоречие – махайте от купчината, връщайте в дрешника или шкафа, и драскайте от листата.

3. Задайте си два значими въпроса: „ Наистина ли ми би трябвало това? “ и „ Ще облечем ли всичко, което носим? “ Помислете за опциите, които ще имате там, където отивате: цялостен релакс на плажа, вероятно коктейл на плажния бар вечер, празненство занимания за възрастни и за деца, разходки измежду природата, екскурзии и опознаване на нови местности в околността… Помнете, че главното, за което сте тръгнали, е морето. Така че нещата, свързани с плажа би трябвало да останат. Както и документите. След това огледайте отново купчината и от позицията на към този момент по-ясните цели, може да отделите тези неща, които няма да ви трябват. Не забравяйте да ги задраскате от листата.

4. Следващият стадий е да подредите отделените и към този момент редуцирани неща на дребни купчинки съгласно типа им. На една страна поставете леките и нежни облекла, които не търпят мачкане, на друга – тези, които би трябвало да пазите от заливане, на трета – облеклата, които са за вървене измежду природата, на четвърта – плажните такъми. Това ще ви спести доста време при окончателното прибиране на багажа, а и при разопаковането.

5. Сега идва ред и на прибирането. На дъното на куфарите и саковете сложете по-тежките движимости: панталони и пуловери (не подценявайте връхните облекла и не ги вадете от купчината, те са важни). За да спестите място, може да завиете на рула тези облекла, които търпят такова отнасяне – тениските да вземем за пример. Така ще запълните и дребните ъгли и няма да губите пространство. Най-отгоре поставете леките и мощно мачкащи се ефирни облекла.

6. Помислете какъв брой дълго планирате да стоите на плажа. С деца, а и по принцип, не е желателно да бъдете там през целия ден, изключително в най-горещите часове. За останалото време обаче ви е нужна отбрана – освен козметична, а и шапки, UV-тениски за дребните, чадър (ако ваканцията ви е на безсистемен плаж). Не ги забравяйте!

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР