Вече няма съмнение, че бъдещето на автомобилите е тясно свързано

...
Вече няма съмнение, че бъдещето на автомобилите е тясно свързано
Коментари Харесай

Hyundai инвестира милиарди в бъдещето

Вече няма подозрение, че бъдещето на колите е тясно обвързвано с електричеството, а не с мотора с вътрешно горене.

Вече доста производители освен че имат електрически модели, само че и дават поръчки, че в бъдеще ще влагат още повече в тях. Hyundai например оповестиха тези дни огромните си проекти за идващите няколко години.

От южнокорейската компания обявиха, че възнамеряват до 2030 година да пуснат в продажба още цели 17 модела електрически коли. Изпълнителният шеф на Hyundai, Джей Чанг, е оповестил тези проекти на специфична презентация пред вложителите в компанията.

Става ясно още, че 11 от моделите ще бъдат под шапката на Hyundai, а шест от тях под тази на Genesis - първокласните коли на компанията. От Engadget напомнят, че още през предходната година от Genesis обявиха желанията си до 2025 година да създават единствено електрически коли.

Сега Чанг споделя, че компанията ще влага общо 16.08 милиарда долара в тези свои проекти, като част от парите ще бъдат употребявани и за построяването на нови фабрики, които да могат да създават единствено електрически модели.

Плановете на Hyundai са до 2030 година да продават по 1.87 милион електрически автомобила на година, а пазарният им дял от този сегмент да бъде към 7%. Все още не се знае какви ще са моделите, които ще излязат от поточните линии, само че е загатнато, че три от тях ще бъдат вид седан и шест от вид SUV.

Пред Reuters анализатори споделят, че тези 16 милиарда инвестиция може и да наподобяват като нападателен ход от страна на Hyundai, само че в действителност не е. Особено спрямо парите, които Toyota ще налеят в електрическите си модели - 70 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР