Вече няма опасност да загубим служебно изборите, казусът е в ...

Вече няма опасност да загубим служебно изборите, казусът е в

Иванов: ГЕРБ и ДПС се опитаха да ни дерегистрират служебно в Стара Загора и още 8 района |

" Вече няма заплаха да загубим служебно изборите, въпросът е в съда и се надяваме да има рационално и обективно решение. Имаше явно предпочитание на ГЕРБ и Движение за права и свободи да употребяват съответната преживелица служебно, с цел да ни дерегистрират в най-малко още 8 региона. "

Това сподели по Нова телевизия водачът на " Демократична България " Христо Иванов по отношение случая с отвода на ЦИК да записва листите на партията му в Стара Загора.

Той счита, че техни съперници са желали да ги " отстрелят ", тъй като са политическа мощ, която е камъче в обувката.

" Нашият проблем с ГЕРБ е във връзка с това, че употребявайки проблема в Стара Загора, техният пълномощник Ципов инициира инспекция на другите места, където сме употребявали електронни подписи, с цел да бъдем служебно дисквалифицирани в 1/3 от регионите ", показа той.

Той изясни случилото се в Стара Загора с комплициране, тъй като документите са подавани по този метод и в други региони. Все отново разкри, че при регистрацията в София не е употребен е-подпис.

" Имало е проблем с изпращането на документите с пощальон, по тази причина се е наложило да прибегнем до електронен автограф ", разясни Иванов.

По мотив обстоятелството, че Методи Лалов изиска оставката му той съобщи, че постоянно се открива човек, който играе срещу тима си, поради персоналното си его.

Подкрепата за кандидатурата за държавен глава на Лозан Панов, Христо Иванов обясни с общи дела и акцентира, че двамата са се борили на един и същи фронт.

" Има няколко инициативни комитета, само че единствено този на Лозан Панов е същински ", счита водачът на ДБ.

По думите му за последната година членската маса на " Демократична България " се е удвоила.

Източник: offnews.bg