Вече няколко месеца президентът на Барселона Жоан Лапорта не спира

...
Вече няколко месеца президентът на Барселона Жоан Лапорта не спира
Коментари Харесай

Кои футболисти ще напуснат Барселона това лято?

Вече няколко месеца президентът на Барселона Жоан Лапорта не стопира да приказва за огромната реорганизация в състава на каталунците. Клубът е измежду най-активните на трансферния пазара, като до този миг е привлякъл Серхио Агуеро, Ерик Гарсия, Емерсон Роял и Мемфис Депай. Освен нови футболисти, Лапорта заяви, че огромна част от сегашните играчи на клуба ще би трябвало да си стегнат багажа и да изоставен „ Камп Ноу “.

Ето кои имена влизат в листата за овакантяване на Барселона:

Конрад де ла Фуенте – чака се в най-скоро време младият нападател да премине в Олимпик Марсилия чартърен с алтернатива за откупуване. Каталунците се надяват да вземат най-малко 5 млн. евро за него, само че сега френския клуб не желае да се съгласи да подпише контракт, съгласно който ще бъде длъжен да купи Де ла Фуенте след края на идващия сезон.

Друг от младите играчи, който няма място в състава на Роналд Куман, е Жан-Клер Тодибо. При него по всичко проличава, че ще премине в Ница за 8,5 млн. евро. Именно там той прекара чартърен втората част от последния сезон.

Резервният вратар на отбора Нето също е в листата с напускащи, защото в Барселона считат, че поради него младите вратари от школата нямат късмет да пробият до първия тим. Интер и Милан към този момент водят договаряния с клуба за бразилеца. Той дойде на „ Камп Ноу “ през 2019 година от Валенсия против 26 млн. евро, само че в този момент „ блаугранас “ са склонни да го пуснат и за 16.

Самуел Юмтити ще бъде измежду първите, от които Барселона ще желае да се отърве час по-скоро. Заплатата на централния бранител е 13 млн. евро на сезон, а това е прекомерно доста за клуба в сегашната икономическа обстановка. Освен това той претърпя доста травми, които се отразиха на формата му. Тез два фактора са повода сега да няма претенденти за подписа на французина.

Случаят с Филипе Коутиньо е еднакъв с този на Юмтити. Само че за бразилеца Барселона даде 135 млн. евро за него на Ливърпул през 2018 година Затова и „ лос кулес “ не са съгласни да се разделят с него за сума под 50 млн. евро – цена, която все още никой не желае да заплати поради неприятната форма на плеймейкъра и редицата травми, които получи на „ Камп Ноу “.

Взетият за правоприемник на Жорди Алба – Жуниор Фирпо, не можа да оправдае упованията и по тази причина в този момент Барселона му търси нов тим. Най-вероятен покупател е Милан, като към момента не е реализирана договорка, тъй като „ росонерите “ желаят да създадат замяна на футболисти, до момента в който каталунците желаят да получат трансферна сума за испанеца.

С идването на Серхио Агуеро и Мемфис Депай, мястото на Мартин Брейуайт на „ камп Ноу “ също изстина. Представянето на датчанина до този миг в тима е на приливи и отливи и по всяка възможност при започване на идващия сезон той към този момент няма да е в отбора на Роналд Куман.

Най-големият трансферен неуспех на Барселона през предишното лято бе привличането на Миралем Пянич. Босненецът пристигна в замяна на футболисти с Ювентус, като за Италия отпътува Артур. Той по този начин и не съумя да се приспособява към новото състезание и по тази причина в този момент Барселона ще търси покупател за него. Най-отпред в листата са някогашният му тим Ювентус, както и Интер и Наполи.

Юношата на Барселона Сержи Роберто е един от капитаните на „ блаугранас “, само че все пак е измежду футболистите, с които клубът е неотложно да се раздели през летния трансферен прозорец. Според разнообразни източници цената на героят от историческия мач против Пари Сен Жермен през 2017 година е към 10 млн. евро, само че досега няма тим, който да е изразил подготвеност да я заплати. Една от главните аргументи е слабият финален сезон на поливалентния футболист, който отсъстваше в редица мачове поради травми.

Продажбата на тези играчи би донесла съществени доходи в касата на Барселона, с които клубът да притегли нови попълнения, с които да търси по-добро показване през идващия сезон. Тези пари, също по този начин, могат да послужат и за стабилизиране на финансовото положение на клуба, което бе ударено грубо от пандемията от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР