Вече няколко години (от 2012 г. по-точно) се говори и

...
Вече няколко години (от 2012 г. по-точно) се говори и
Коментари Харесай

Президентският „Кортеж” на Путин е готов

Вече няколко години (от 2012 година по-точно) се приказва и написа за плана „ Кортеж”, на върха на който стои президентската лимузина за Владимир Путин. Сега към този момент е ясно, че тя е минала краш тестванията и наподобява, че доста скоро Владимир Путин още веднъж ще може да показва мощта на съветското автомобилостроене.

Търговският министър на Русия Денис Мантуров съобщи пред Russia Today, че лимузината може да се появи за пръв път пред аудитория по време на церемонията за встъпване в служба на новия/стар президент на страната, която ще се организира на 7 май.

До края на април Кремъл би трябвало да получи няколко автомобила, с цел да влязат в действителна приложимост. Говори се, че Путин е доста тясно привързан с развойната активност по плана, като даже един път отиде на място, с цел да кара първообраз на бъдещото си возило.

До момента за плана „ Кортеж” се даваше доста малко информация. Едно е несъмнено, задвижването е поверено на 4,6-литров турбо V8, създаден от Porsche. Двигателят е с мощ 600 к.с. и 881 Нм въртящ миг. Трансмисията е 9-степенна, само че съветска разработка. Голяма част от възлите и детайлите са на Bosch.

Първоначално се говореше единствено за лимузина, само че в следствие планът „ Кортеж” прерасна в цяла автомобилна гама, която ще бъде допълнена от седан, MPV и SUV. Доставките ще стартират от идната година, като колите са предопределени за работа в състава на съветските служби за сигурност.

Преди време Мантуров съобщи, че базовото обзавеждане на лимузината ще коства към 200 000 лева, само че надали властелинът на Кремъл ще се вози в базова лимузина.

До 1991 година руските водачи използваха коли като ZIL41047, само че по-късно заложиха на несъмнено – на немското. Целта на „ Кортеж” е тези коли още веднъж да се създават в Русия, като последователно би трябвало да се усили делът на частите и възлите, създавани в страната.

Според известия в пресата, досега в Кремъл към този момент са доставени 14 автомобила. През 2019 година коли от плана ще бъдат пуснати в свободна продажба. До момента в плана са вложени $119 млн.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР