Вече няколко дни не може да ми излезе от главата

...
Вече няколко дни не може да ми излезе от главата
Коментари Харесай

Усмивката на една руска пенсионерка

Вече няколко дни не може да ми излезе от главата „ кувалдата на Вагнер " *, с която разрушиха главата на пандизчията, и съветската пенсионерка, която грижовно маха мъхче от шапката на мъжа си, до момента в който той споделя по какъв начин е належащо да бъдат убивани украинците... Накрая дамата, изцяло съгласна с неговите разсъждения, откровено се смее, сякаш е гледала детски театър.

Има ли връзка сред кувалдата и тази усмивка? За мен е явна.

В Чикаго един професор ми зададе забавен въпрос: „ Хана Аренд е считала, че е прекомерно значимо да се разпознават нацистките нарушители, с цел да се покаже, че закононарушенията са осъществявани не от „ немците като цяло “, а от съответни хора. Лозунгът на вашия Justice Initiative Fund е „ Злото би трябвало да има име “. С този девиз това ли имате поради - отнасяйки го към руснаците, което е имала поради Арендт за немците? "

Отговорих му: „ Не, тъкмо противоположното “.

Путин, както и Хитлер, за мен е въплъщение на народа като цяло. Тоталитарната власт постоянно е по-представителна от демокрацията, и в това е парадоксът. И „ кувалдата на Вагнер “ е разследване на всяка „ почтена “ усмивка на такава пенсионерка. Така, както Секретен сътрудник и Гестапо в миналото бяха разследване от безусловната поддръжа на нацистите от страна на немците през 30-40 те години.

Да, има немци, хвърлени в концлагери. Има емигранти и даже немско придвижване на съпротивата – това в този момент го има и при руснаците, някои от които даже водят война в редовете на украинската войска. Но в историята за наказание на злото е невероятно да се сложат две точки и да се изброят хиляди имена на „ праведни “ на фона на милиони нарушители.

Затова моето мнение е, че когато демонстрираме името на злото, публикувайки съответни семейства във фонда „ Инициатива за правдивост “, ние демонстрираме, че те са се появили единствено с помощта на тези „ безименни “, които анонимно се смеят по съветските улици, мечтаейки за убиването на украински воини.

Станислав Асеев, публицист, някогашен пленник на терористи в ДНР

*Кувалда - тежък чук за разтрошаване на камъни - до 16 кг, с ръкохватка до един метър. С подобен чук членовете на частната войска „ Вагнер “ на Пригожин разрушават главата на покорен от украинците съветски пандизчия, който дава изявление против порядките в частното военно формирование и желае да води война на страната на украинците. Вагнеровците обаче го заменят против покорен украински войник, и за наставление обществено го убиват с кувалда - като изменник.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР