Вече не сме 1389 година, както някои мислят. Сърбия смята

...
Вече не сме 1389 година, както някои мислят. Сърбия смята
Коментари Харесай

Вучич пред Ердоган: Не сме 1389 година!

Вече не сме 1389 година, както някои мислят. Сърбия счита Турция за другар. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, който одобри турския държавен глава Реджеп Ердоган.

Двамата водачи се срещнаха в столицата Белград, в която ограниченията за сигурност са драконовски. Вучич уточни, че връзките сред двете страни ще бъдат по-добри в бъдеще, заяви радио „ B92 “.

„ Вече не сме 1389 година, както някои мислят, а сме 2017 година. Искаме допустимо най-хубавите връзки с Турция, тъй като те са значими за ползите на Сърбия “, съобщи Вучич.

През месец юни 1389 година се е състояла борбата сред християнската коалиция, предвождана от сръбския княз Лазар Хребелянович, и османските турци. Турският султан Мурад I умира, само че турците печелят борбата.

Сръбският президент акцентира, че двете страни имат доста общи ползи в района. Турция и Сърбия подписаха съглашение за проверка на контракта за свободна търговия, меморандум за съдействие на двете държавни управления, съглашение за съдействие в региона на горското стопанство и водите.

Подписани са още протокол за съдействие в региона на енергетиката и документи за съдействие в урбанизацията, писмо за планове за усилване на съдействието в региона на превоза и инфраструктурата, съглашения за съдействие в региона на образованието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР