Вече не съм зам.-председател на ПГ на БСП заради Корнелия

...
Вече не съм зам.-председател на ПГ на БСП заради Корнелия
Коментари Харесай

Антон Кутев: Заради Нинова не съм зам.-председател на ПГ на БСП

Вече не съм зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия поради Корнелия Нинова. Нямам проблем с това. През идната седмица ще спра да бъда ръководител и на Комисията по взаимоотношение с неправителствените организации и жалбите на жителите в Народно събрание.
Това съобщи депутатът от левицата Антон Кутев пред бТВ.

„ Това за мен значи по-малко благоприятни условия за осъществяване на потребни неща. За мен е значимо, че към този момент няма да има цялостни мандати. Съвременната политика е доста динамична и всеки, който заема някакъв пост би трябвало да знае, че го заема за извънредно малко време”, разяснява Кутев.

По думите му, повода за освобождението му са несъгласия с водача на левицата Корнелия Нинова по отношение на воденето на политика в Българска социалистическа партия.

„ Тези несъгласия са естествени. Аз съм задължен, когато мисля, че нещо не е, както би трябвало – да го кажа. Не считам, че ще има още отстранени от редиците на Българска социалистическа партия. Аз и Валери Жаблянов сме показна акция – другите да си вършат сметката”, добави политикът от Българска социалистическа партия.

Той зави, че не вижда неприятно в дейностите на водача на левицата. „ През нея минава решението кой да бъде зам.-председател и кой не – тя има това право”, сподели Кутев и добави, че Нинова е декларирала пред негови съпартийци, че той ще бъде отхвърлен от председателското място на комисия в Народното събрание.

„ Не съм приказвал с нея, само че аз знам. Много от дълго време не сме си говорили. Последният път беше, когато се пробвах да я увещавам, че акцията за евровота не трябваше да се организира по този начин. Корнелия е демократично определеният водач на партията, без значение дали ми харесва на мен. Тя е индивидът, който носи отговорност за тази партия, по тази причина всяко нейно деяние, в това число моето освобождение – е нейно право”, уточни депутатът.

Антон Кутев съобщи, че Българска социалистическа партия е демократична партия. По думите му, той не вижда почистване на сметки в отстраняването си. „ Виждам предизвестие към всеки, който не е склонен по някакъв метод с водача. Не съм уверен, че това е най-хубавият метод, само че тя по този начин е избрала”, добави той.

Политикът от Българска социалистическа партия съобщи, че съгласно него Корнелия Нинова е щяла да завоюва лидерското си място още веднъж и без да подава оставка на Конгреса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР