Вече не е толкова лоша атмосферата в Радиото. Това заяви

...
Вече не е толкова лоша атмосферата в Радиото. Това заяви
Коментари Харесай

Временният шеф на БНР пред Actualno.com: Вече не е толкова лоша атмосферата в радиото

Вече не е толкоз неприятна атмосферата в Радиото. Това съобщи изпълняващият длъжността (и.д.) общоприет шеф на Българското национално радио (БНР) Антон Митов пред .
Той показа, че целите, с които поема поста, са разговор, обосновка и обединяване. Митов уточни, че през днешния ден ще се срещне с управителния съвет на БНР.
Антон Митов опроверга появилите се внушения за злополуката със длъжностен автомобил, като съобщи, че актът, който е получил, е на стойност 20 лв.. " Бях доста настинал и по този начин се случи, че се обърнах ". На въпрос дали е управлявал колата след приложимост на алкохол, Митов още един път повтори, че санкцията му е 20 лв. и означи: " Да не съм вманиачен, на мен ми би трябвало тази шофьорска брошура ".
И.д. общоприет шеф на БНР разяснява, че обмисля разновидността да заведе каузи поради изказванията на някои публицисти по отношение на пътния случай.
Антон Митов сподели, че не вижда нищо притеснително в това синът му Борис Митов да работи в българската секция на Радио " Свободна Европа ". Ще ме тормози, в случай че работи в " Пик ", акцентира още краткотрайният началник на БНР.
Той съобщи, че е в другарски връзки със Светослав Костов - досегашния началник на Националното радио, който през вчерашния ден (17 октомври) бе освободен от длъжността с решение на Съвета за електронни медии (СЕМ). Митов означи, че среща поддръжка от страна на публицистите в радиото и уточни, че заварва медията в положително финансово положение. 







Actualno.com напомня, че Светослав Костов съобщи по-рано на нарочна конференция, че ще апелира решението на Съвет за електронни медии. Изрично запитан дали ще каже истината и ще изясни по какъв начин по този начин има големи разминавания сред неговата версия за прекъсването на стратегия " Хоризонт " за 5 часа на 13 септември и версията за случилото се на четирима други чиновници на Радиото, в това число Силвия Великова и техническия шеф Пламен Костов (твърдящ, че Костов му е наредил да спре сигнала на БНР), Светослав Костов отвърна, че оставя прокуратурата да си свърши работата.
Скандалът в Националното радио докара до митинги на публицисти от разнообразни медии против цензурата и в поддръжка на свободата на словото.

Антон Митов работи в БНР от 1977 година Кариерата му е обвързвана главно с стратегия „ Христо Ботев “. Автор и водещ е на предаванията „ Как си ти? “, „ Антон Митов шоу “, „ Хоризонт на вълните на младостта “. От 2013 година е шеф на дирекция " Мултимедийни стратегии ", а от 2016 година - на дирекция " Архивен фонд ".
Още по тематиката може да прочетете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР