Вече не е необходим старателен анализ на най-новия фърмуер AGESA,

...
Вече не е необходим старателен анализ на най-новия фърмуер AGESA,
Коментари Харесай

Дънните платки на ASUS и MSI с чипсетите AMD 600 ще получат поддръжка на процесорите Ryzen 9000

Вече не е нужен грижлив разбор на най-новия фърмуер AGESA, с цел да се удостовери, че съществуващите дънни платки на двете компании ще поддържат процесорите от серията Ryzen 9000. И MSI, и ASUS потвърдиха, че фърмуерът Combo AM5 Pi 1.1.7.0 patch A, пуснат този месец за няколко платки от серията AMD 600, в действителност поддържа идващото потомство процесори AMD Ryzen.

Въпреки че формалното име на серията процесори, основани на Zen5, към момента не е оповестено, съгласно софтуера на AMD, тя ще се споделя Ryzen 9000. Серията се чака да бъде съвместима с всички AM5 основани дънни платки, като се изисква единствено актуализация на BIOS. Подобен ъпдейт към този момент е разполагаем на някои платки, макар че AMD към момента не е пуснала Zen5 процесорите за настолните компютри.

Първата платка ASUS B650E-I Gaming ROG STRIX към този момент публично поддържа идващото потомство процесори Ryzen и MSI даже пусна прессъобщение, потвърждаващо този факт. Подобен ход сигурно е намек, че процесорите са на хоризонта, изключително откакто в проектите на AMD е да се появи на Computex 2024, което стартира след по-малко от два месеца.

Говори се, че серията процесори Ryzen 9000 на AMD, с кодовото име Granite Ridge, разполага с до 16 ядра и е основана на архитектурата Zen5. В бъдеще се чака тази архитектура от последващо потомство да се употребява освен в настолните компютри, само че и в ноутбуците и вероятно в портативните мобилни устройства, макар че времето за тяхната поява към момента не е известно. Въпреки това, както AMD разгласи публично, може да се каже, че първите представители на линията ще бъдат налични още тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР