Вече можете да гледате новото ни видео в рубриката „“

...
Вече можете да гледате новото ни видео в рубриката „“
Коментари Харесай

Проф. Михаил Боянов обясни най-важните особености на синдрома на Хашимото

Вече можете да гледате новото ни видео в рубриката „ “ с проф. Михаил Боянов, д.м.н., ендокринолог, в което разясняваме болестта на щитовидната жлеза – тиреоидит на Хашимото.

Проф. Боянов приключва медицина през 1993 година във Висшия медицински институт – София. За малко работи като терапевт в III Градска обединена болница - София.

От 1994 година до момента работи в Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната на Университетска болница „ Александровска “. От 1995 година е учител към Катедрата по вътрешни заболявания на Медицинския факултет, Медицински университет-София. Специализирал е вътрешни заболявания и ендокринология в Грац (Австрия), Кьолн (Германия) и Париж (Франция).

През 1998 година придобива компетентност по вътрешни заболявания, а през 2000 година – по ендокринология и заболявания на обмяната. Двата му дисертационни труда (през 1998 година за лекар по медицина и през 2008 година за лекар на науките) са отдадени на проблемите на измерването на костната компактност и остеопорозата. От 2007 година е доцент, а от 2012 година – професор към МУ-София.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР