Вече може да се сбогувате с махмурлука, защото екип от

...
Вече може да се сбогувате с махмурлука, защото екип от
Коментари Харесай

Учени със сензационно откритие

Вече може да се сбогувате с махмурлука, тъй като екип от учени в Китай е разкрил магически лек против него, който ще ви помогне да изпълзите от леглото и да не пропилеете целият си ден.

В опит да понижат нездравословните резултати от потреблението и абсорбцията на алкохол върху черния дроб, експертите създадали перорален " hADH1B-експресиращ пробиотик “, който да помогне за разграждането на алкохола в чревния тракт. Учените тествали основания от тях лек върху група мишки, които са напили с вино.

Един час след алкохолната провокация, мишките са сложени в " устройство за записване на извършения " и следени на всеки 15 секунди, с цел да се види какъв брой бързо се възвръщат от въздействието на алкохола, като някои благодарение на пробиотика, а други без.

Проучването открило, че експериментние животни, които са приели лека, са възстановили потенциала си след към 5,5 часа. А на мишките, които не са приемали пробиотика, били нужни към 6,4 часа. Вълшебният пробиотик освен понижава абсорбирането на алкохол в тялото, само че и оказва помощ за по-бързото изтрезняване, написа " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР