Вече може да получите присъда от 3 г. затвор ако

...
Вече може да получите присъда от 3 г. затвор ако
Коментари Харесай

Малайзия предвижда 3 години затвор за хора, които носят цветен часовник Swatch

Вече може да получите присъда от 3 година затвор в случай че сложите часовник на швейцарския производител Swatch с дизайн " Дъга " в Малайзия.

Правителството забрани цветните часовници, като ги добави към листата си със неразрешени „ свързани с ЛГБТК (общността) " артикули и изказванието, че са „ нездравословни за морала “.

Така всеки, който носи, продава, внася или популяризира по какъвто и да метод продуктите с тематика на дъгата на Swatch (часовници, аксесоари, каишки, елементи или опаковки) е изправен пред опцията да отиде в пандиза, както и да бъде санкциониран до 20 000 рингита (4 375 $.), в случай че бъде наказан.

Това излиза наяве от публични документи, оповестени в националния вестник на Малайзия, представени от CNN.

В азиатската страна хомосексуализмът е закононарушение, което се санкционира с санкции и затвор до 20 години. В Малайзия най-проповядваната вяра е мюсюлманската като през последните години там се следи повишаване на консервативните настройки.

„ Продуктите Swatch са неразрешени, защото са нездравословни за морала, публичния интерес и националния интерес посредством поощряване, поддръжка и нормализиране на ЛГБТК придвижването, което не се приема от необятната общност на Малайзия “, се споделя в изказване на Министерството на вътрешните работи.

 Можете да получите 3 година затвор в случай че носите часовник Swatch с дъга в Малайзия

Забраната влиза в действие и за печатниците и изданията, допълват от министерството.

„ Правителството на Малайзия още веднъж декларира уговорката си да подсигурява публичните сигурност и мир посредством наблюдаване и надзор на всички форми на изявления, с цел да ограничи разпространяването на детайли, учения и придвижвания, които опонират на локалната социокултурна среда “, се показва в известието.

Този ход идва, откакто през май малайзийските управляващи нахлуха в магазините на Swatch в цялата страна и конфискуваха 172 часовника, които бяха част от сбирката Pride на марката за 2023 година, всичките в цветовете на дъгата.

Часовниците бяха конфискувани, тъй като „ носеха ЛГБТК конотации “, споделиха управляващите по това време.

Това вкара Малайзия в медийни заглавия по целия свят и провокира остро изказване от изпълнителния шеф на Swatch Ник Хайек младши.

„ Оспорваме, че нашата сбирка от часовници в цветовете на дъгата с обръщение за мир и обич, може да бъде нездравословна за който и да е “, написа Хайек.

„ Напротив, Swatch постоянно е насърчавала позитивни послания за наслада от живота. Това не е нещо политическо. Чудим се по какъв начин ли малайзийското държавно управление би конфискувало красивите естествени дъги, които се появяват в небето над Малайзия. "

Малайзийското поделение на компанията, Swatch Малайзия, също удостовери, че нападенията са противозаконни и още тогава подаде молба във Върховния съд да оспори дейностите на държавното управление.

Към момента юристите на Swatch оповестяват, че не могат да разясняват случая заради продължаващото правосъдно произвеждане.

„ Политическа боксова круша “

Правозащитни групи споделят, че ЛГБТК общността е изправена пред възходяща назадничавост в Малайзия и упрекват държавното управление, че има частична виновност за протичащото се.

„ ЛГБТК общността в Малайзия е претърпяла доста злоупотреби както от държавното управление, по този начин и от опозицията, защото е употребена като политическа боксова круша “, разяснява Фил Робъртсън, заместник-директор на организацията, която следи спазването на човешките права в Азия.

„ В тази обстановка нормално деяние като носенето на часовник може да докара до затворнически присъди и малтретиране. Нелепо и красноречиво, това става тъкмо в навечерието на държавните избори “, добави Робъртсън.

Други деятели споделиха, че възбраната е образец за това по какъв начин гей правата в страната се движат обратно.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР