Вече искаме 25% увеличение на основните възнаграждения. За пореден път

...
Вече искаме 25% увеличение на основните възнаграждения. За пореден път
Коментари Харесай

Пожарникарите: Вече искаме 25% увеличение на основните заплати

" Вече желаеме 25% нарастване на главните хонорари. За следващ път сме очевидци на пренебрежителното отношение на ръководещите към работещите в бранш " Сигурност ".

Това сподели пред Красимир Костов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Във Варна през февруари се състоя районен митинг, ставаше дума за концепцията на Бойко Рашков и други политици за изваждането на пожарната от Министерство на вътрешните работи и превръщането ѝ в организация, което пожарникарите отхвърлят, както и за повишение на заплатите с 20 %. От тогава до момента нищо не е контрактувано, през днешния ден е имало среща с финансовия министър в София, а на следващия ден синдикатите дават брифинг за възобновяване на районните митинги.

Костов уточни, че по отношение на концепцията за изваждане на пожарната от Министерство на вътрешните работи от синдиката са създали изследване за модела на работа на страните в Европейския съюз. Резултатът е в 20 страни членки на Съюза пожарната е в Министерство на вътрешните работи:

" Ако приемем тук изваждане на пожарната от Министерство на вътрешните работи, ще тръгнем по работещ модел в Русия и в някогашните руски страни ".

Той разясни, че няма развиване и по въпроса на униформите на чиновниците. И увери, че митингите няма да спрат, до момента в който не реализиран задачите си.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР