Вече имаме официално издигнат кандидат за кмет на София в

...
Вече имаме официално издигнат кандидат за кмет на София в
Коментари Харесай

Григорова официално е кандидат-кмет на София, тръгва на битка срещу грабежа

Вече имаме публично повдигнат претендент за кмет на София в лицето на Ваня Григорова, разгласи ръководителят на БСП-София Иван Таков на брифинг след съвещанието на Градската конференция на организацията.  

Благодаря ѝ, че одобри нашата номинация, това беше един дълъг развой с всичките районни конференции, които минаха, добави той.

Тръгваме в нелека борба за София, ние ще се борим най-много за това " сглобката ", която се получи на национално равнище, да не позволим да се получи още веднъж и в София, съобщи Иван Таков.

Григорова ще бъде и лидер на листата за общински съветници, а Таков - втори. 

Първият ни съдружен сътрудник е на шесто място в листата, имаме гражданска квота на десето и 13-то място, сподели Таков. От 20-то място нататък имаме още десетина места, непокътнати за гражданска квота и съдружни сътрудници, добави той.

Ваня Григорова благодари за единомислещата поддръжка от Градската конференция на БСП-София за номинацията ѝ за кмет и за безапелационната поддръжка да води листата за общински съветници.

Очаквам поддръжка и от останалите съдружни сътрудници, защото задачата ни е обединяване на левите сили, които са със обществена устременост в София, тъй че да можем да преборим нашите съперници, чиято единствена цел е да продължат грабежа в София, който продължава 33 години и чиято съществена идеология е „ всичко е пазар “, съобщи Григорова.

Очаквано, Градската конференция протече трагично -с над 90 гласа " за " бе решено партията да се яви на локалния избор на 29 октомври взаимно с " Левицата! ". Само 3 гласа " въздържали се " получи предлагането за коалицията- на Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Крум Дончев.

Нинова не съумя да извади опция на Григорова. Но за сметка на това ще опита да пренареди листата с номинациите за общинския съвет, към този момент прдрече Lupa.bg.

Всъщност Ваня Григорова е предлагането на водача на БСП-София да поведе листата, само че Нинова, както и ортодоксалните червени упорствали Таков да е лидер против кандидата на гигакоалицията ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев. С концепцията, в случай че обединението вляво загубела изборите, надлежно и водачът на най-голямата соцорганизация да бъде заменен.

А в това време самата Ваня Григорова получи забележителните 127 гласа " за " от конференцията. Така тя стана наложеният претендент за кмет на левицата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР