Вече има съгласие в Общинския съвет на София за обособяване

...
Вече има съгласие в Общинския съвет на София за обособяване
Коментари Харесай

Общинарите обсъждат площад „Героите на Украйна“ пред руското посолство в София

Вече има единодушие в Общинския съвет на София за отделяне на площад " Героите на Украйна " пред Руското посолство, разгласи през вчерашния ден за bTV Найо Тицин. Решението ще бъде гласувано през новата седмица на съвещание на Общинския съвет.

Иво Божков, който е общински консултант от ПГ " Демократична България - Обединение " счита, че сходен площад би трябвало да има, с цел да се покаже алегорична поддръжка за Украйна, която е нападната от Русия.

“Така ще покажем тази истина в очите на съветското посолство, което е представител на Руската федерация в България. Това ще е най-малкото, което можем да създадем, с цел да отдадем респект към героите в Украйна “, добави той и изясни, че България би трябвало да даде и военна помощ на Киев”, уточни Божков пред.

Според общинския консултант от ПГ " Българска социалистическа партия за България " Иван Виделов сходно название на площад в София ще е провокация.

„ Нашата позиция е, че именуването на какъвто и да е обект на столична община следва избрани процедури. В случая се касае по неотложност да се вземе решение, което не е разисквано с жителите на региона, жителите на столицата “, счита Виделов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР