Вече има резултати от депутатските проби за коронавирус. Има 2

...
Вече има резултати от депутатските проби за коронавирус. Има 2
Коментари Харесай

Две от депутатските проби, направени във ВМА, са съмнителни

Вече има резултати от депутатските проби за ковид. Има 2 съмнителни от общо 92-те, които са направени през вчерашния ден във ВМА, следва да се препотвърдят. Останалите 92 проби, направени в " Софиямед ", са негативни. Това разгласи ръководителят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. До проучването на депутатите се стигна, откакто стана ясно, че Хасан Адемов от Движение за права и свободи е дал позитивна проба за COVID-19. 

„ По наша информация има депутати, които са изследвани и във Варна, и в Стара Загора “, сподели ген. Мутафчийски.

По думите му, при положение, че има инфектиран публицист, няма спешният щаб да се намесва в решенията на работодателя дали да постанова карантина в редакцията, такива рекомендации може да даде РЗИ.

„ До края на вчерашния ден са изследвани 200 служители на реда и 400 военнослужещи от 1000, които ще бъдат тествани общо и всички са негативни “, изясни ръководителят на Оперативния щаб. Той разгласи, че 4 нови лаборатории за проучвания следва да бъдат отворени в страната - в " Пирогов ", " Лозенец ", РЗИ и болничното заведение в Плевен. Медиците, които ще работят в тях са на образование във ВМА. 

По-късно през днешния ден следва да се организира второ съвещание на Председателския съвет, който през вчерашния ден не стигна до дефинитивно решение. Депутатите би трябвало да решат по какъв начин да работи законодателният орган оттук нататък, защото би трябвало да се гласоподава актуализацията на Бюджет 2020 и на Закона за енергетиката поради намаляването на цените на газа. Вчера към този момент имаше и предложение, обвързвано с електронно гласоподаване на законите. 

Приемането на промени в закони в ексклузивен режим се оказва много серизен проблем за българските законотворци. По Конституция, те нямат право да гласоподават отдалечено. В същото време обаче, в изискванията на към този момент настоящия Закон за изключителното състояние и при потвърден случай на ковид в Народното събрание е допустимо да бъде наложена карантина на народните представители.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР