Вече има регулярност в разпределението на ваксини срещу коронавирус, но

...
Вече има регулярност в разпределението на ваксини срещу коронавирус, но
Коментари Харесай

Ръководителят на ИАЛ говори клиширано за ваксините срещу коронавируса

Вече има регулярност в разпределението на ваксини против ковид, само че доста постоянно се трансформират дати за доставки. Това съобщи ръководителят на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) Богдан Кирилов.
По думите му, до края на февруари чакаме 240 000 дози от всички позволени все още ваксини против ковид, а по предварителни данни от производителите до края на март може да дойдат още 500 000.
 Повечето учители не откриват достоверна и надеждна информация за имунизациите Повечето учители не откриват достоверна и надеждна информация за имунизациите
В интервала 9-13 февруари 2021 година Синдикатът на българските учители (СБУ), взаимно със Сдружение на шефовете в междинното обучение...
Може да закупим над 18 000 000 дози от общо 7 производители на ваксини, посочи Кирилов пред Българска национална телевизия. Не можем да получим цялото количество едновременно, уточни Кирилов. Но на въпрос ще употребим ли всички ваксини, той решително съобщи, че настройките се трансформират и било роля на медиите да основат една справедлива осведомителна акция.
Колко тъкмо костват тези ваксини – отговор няма, тъй като информацията е конфиденциална, само че сме заделили 300 000 000 лв..
Подготвяме къс относителен преглед за всички ваксини – за медиците, които ще ги слагат, сподели още Кирилов.
Към този миг може да кажем, че всички позволени за приложимост ваксини против COVID-19 построяват имунитет за най-малко 8 месеца. Но наблюденията в клинични тествания ще продължат 2 години, сподели Кирилов. Той беше безапелационен и, че както РНК имунизациите на Pfizer и Moderna, по този начин и аденовирусната на AstraZeneca защищават на 100% от тежко протичане на COVID-19. Общоприетият предел на резултатност (т.е. да те защищити от зараза) е 50%, а няма утвърдена ваксина против ковид под този %, сподели още Кирилов.
 Кога идват имунизациите на AstraZeneca у нас? Кога идват имунизациите на AstraZeneca у нас?
С две хиляди дози ще бъде забавена доставката на имунизацията на Moderna - вместо 8000 дози, ще получим 6000, по-късно тези дози ще бъдат...
Попитан по какъв начин се реши от коя ваксина какво количество да бъде поръчано – тъй като в България наподобява ще има най-вече от оксфордската ваксина (на AstraZeneca), Кирилов изясни, че всичко почнало през юни и нямало никаква информация. Първият контракт беше подписан на равнище Европейска комисия и тогава данните бяха, че най-бързо и най-вече ще може да бъде доставена през първото тримесечие точно тази ваксина, уточни Кирилов и добави мантрата, че сме се съобразявали с Европейската комисия.
Все още няма изрично решение на институциите на Европейски Съюз за така наречен имунизационен паспорт. В България има документ след слагане на втора доза.
Не може някой да си купи ваксина да вземем за пример от Сърбия, която няма позволение в Европейски Съюз, да му бъде сложена в България – нарушаване на закона ще е.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР