Вече има предишни експерименти в директната комуникация между мозък и

...
Вече има предишни експерименти в директната комуникация между мозък и
Коментари Харесай

Създадоха директна мозъчна мрежа между трима души

Вече има предходни опити в директната връзка сред мозък и мозък, само че в този момент към този момент става въпрос за основаване на пълноправна мозъчна мрежа.

Изследователите са създали мозъчна мрежа образувана от трима души, която разрешава на участниците да изпращат мисли един на различен – в този случай да играят игра сходна на „ Тетрис “.

Мрежата се основава на композиция от електроенцефалограми за записване на електрическа интензивност и магнитна стимулация за изпращане на информация. Само едно лице е можело по едно и също време да изпраща и получава данни, само че не е можело да вижда целия екран – това са можели да вършат двама души, които са изпращали мисли към приемника. Двамата са издавали команди за завъртане на блок от играта, като съсредоточат вниманието си върху светодиодите, които мигат на разнообразни честоти, модифицирайки техните мозъчни сигнали. Приемникът освен е знаел дали да смени блока, само че е можел даже да дефинира дали един от подателите играе триково.

Това не е телепатия от какъвто и да е тип. Тя изисква външна интервенция и може да изпраща единствено стеснен размер данни.

Учените твърдят, че технологията може да се усили до доста по-голям брой хора и допускат, че в последна сметка биха могли да предадат доста по-сложни мисли в групите.

Тази технология за изпращане и приемане на мисли може елементарно да сътвори разнообразни обърквания (да не приказваме за вероятните съществени проблеми с неприкосновеността на персоналния живот), само че в това време би могла да бъде потребна при разнообразни обстановки на връзка и да помогне на учените да научат повече за вътрешното действие на мозъка.

Публикувано в изданието Medicine.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР