Вече има почти пълна яснота кои ще бъдат кандидатите за

...
Вече има почти пълна яснота кои ще бъдат кандидатите за
Коментари Харесай

Кой ще замени Борис Джонсън на премиерския пост?

Вече има съвсем цялостна изясненост кои ще бъдат претендентите за нов водач на английската Консевративна партия и идващ министър председател на страната. В четвъртък Борис Джонсън подаде оставка като водач на партията, само че ще остане на поста си като министър председател, до момента в който не бъде определен негов правоприемник.

Двама някогашни министри на опазването на здравето са последните имена във към този момент дългия лист на претенденти. Това са Саджид Джавид и Джереми Хънт.

Всеки кандидат намира собствен метод да разгласи кандидатурата си.

Джавид и Хънт наравиха това в публикации във вестник „ Сънди телеграф “. И двамата приканват за понижаване на налозите. Джавид приказва за унищожаване на нарастването на националната застраховка, а Хънт желае да помогне на бизнеса.

Назначеният в сряда за министър на финансите Надим Захауи и министърът на превоза Грант Шапс също са измежду последните претенденти. Шапс апропо съобщи, че през последните 3 години в никакъв случай не е заговорничил против Борис Джонсън, което бе изтълкувано като укор към сътрудниците му, че са свалили премиера от власт.

Но както означават английските публицисти, през идващите дни могат да се чакат много " нечисти словесни битки “ в опит на претендентите да стигнат до финалното гласоподаване.

Подалият оставка във вторник вечер финансов министър Риши Сунак също разгласи своята акция.

Съюзници на външния министър Лиз Тръс споделиха, че тя ще се включи в конкуренцията, сочи информация на „ Мейл он сънди “.

И Тръс, и Шапс са недоволни от Сунак и неговата данъчна политика. В листата са още основният прокурор Сюела Брейвърман, министърът, отговарящ за равноправието, Кеми Баденох и ръководителят на парламентарната комисия за външни работи Том Тугендхат.

Министърът на защитата Бен Уолъс, считан за един от водещите кандидати, обаче съобщи, че няма да се кандидатира. Графикът за избора на нов водач ще стане явен при започване на идната седмица, само че до тогава сигурно ще има още имена и повече детайлности какви цели ще има всеки претендент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР