Вече има избрани и кметове на кметства в някои от

...
Вече има избрани и кметове на кметства в някои от
Коментари Харесай

Няколко асеновградски села остават с досегашните кметове

Вече има определени и кметове на кметства в някои от селата в община Асеновград. В други, също ще бъде извършен балотаж тази неделя (03.11.19 г.), както следва да се случи и в града. Обработени са 100% от протоколите и резултатите са ясни.
В село Боянци е определен досегашният кмет Димитър Димитров от „ Българска социалистическа партия за България ”. Той завоюва изборите с към 68% или повече от 430 гласа против Янко Василев от Политическа партия ГЕРБ, за който гласоподаваха 195 души или – почти 31%. С тази победа Димитър Димитров стартира четвърти мандат в село Боянци. В Златовръх Славка Голубятникова от Политическа партия ГЕРБ с близо 45% от гласовете (около 150 гласоподаватели) ще се изправи на балотаж против Иванка Чохлева от „ Българска социалистическа партия за България ”, която получи 107 гласа или 35,55%.
Йордан Райчев от „ Българска социалистическа партия за България ” остава кмет за следващ мандат в село Избеглии с над 86% от вота. Своя глас за него са дали 475 гласоподаватели, а за Андрей Андреев от Политическа партия ГЕРБ – 70 (близо 13%). Козаново към този момент има нов кмет – Антоанета Паунова-Фонди от „ Българска социалистическа партия за България ”. Тя завоюва със 163 гласа или 55,44% пред Влашо Бозев от Политическа партия ГЕРБ, който бе подсилен от 104-ма души (малко над 35%). Георги Ваклушев от „ Българска социалистическа партия за България ” ще се бори за кметството в село Конуш против Филип Гурдев от БДС „ Радикали ”. Първият претендент е подсилен от 165-ма гласоподаватели, които съставляват малко над 39%, а за втория са дали своят вот 158 души (близо 38%). Алиосман Топал от Движение за права и свободи е изрично спечелилият в село Мулдава с съвсем 80% от гласовете на гласоподавателите (близо 600 души). Той надви над Фикрет Мустафа, повдигнат от Инициативен комитет и за него гласоподаваха 145 поданици на селото, което е почти 20%.
В Нови извор единственият претендент Айнур Нешадов от Движение за права и свободи, който е и доскорошен кмет на обитаемото място, бе избран отново с съвсем 100%. 161 от гласоподавателите са го подкрепили, а седем са пуснали бюлетина „ Не поддържам никого ”. Кандидат-кметът на Нареченски бани от Местна коалиция СД (БСДП) Димитър Бакалски, който и до момента бе на същия управителен пост, отива на балотаж с малко над 41%, подсилен от към 170 гласоподаватели. Тази неделя той ще се изправи против Васил Куртев от Политическа партия ГЕРБ, който получи близо 34% поддръжка или гласа на 141 гласоподаватели. Стоево също към този момент има определен кмет – Айше Мехмед от Движение за права и свободи. За нея са дали своят вот близо 190 гласоподаватели (53,54%). Тя завоюва пред Сафет Халибрям, повдигнат от Инициативен комитет, който получи 103 гласа или малко над 29% от гласоподавателите.
В село Тополово също ще има балотаж. Ирфан Кърмаджиев от Движение за права и свободи води с към 42% (близо 560 гласа) на Йордан Дичев от „ Българска социалистическа партия за България ”. Последният е спечелил доверието на 360 души или към 27%. В село Червен кмет ще продължи да бъде Атанас Игнатов от „ Българска социалистическа партия за България ”. Той завоюва изборите там с близо 60% (266 гласоподаватели). В конкуренцията зад него остана Веселин Костадинов от Политическа партия ГЕРБ, за който гласоподаваха 102 души (около 23%). Кметът на Леново бе явен още от сутринта на изборния ден. Борислав Ангелов бе единствен претендент там и бе избран отново със 190 гласа (96,68%). В урната в село Леново е имало и 15 бюлетини, маркирани с „ Не поддържам никого ”.
В някои от асеновградските села, на които популацията е под минималното условие, ще бъдат назначени кметски наместници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР