Вече и съдът му е виновен на вътрешния министър, не

...
Вече и съдът му е виновен на вътрешния министър, не
Коментари Харесай

Самозабравилият се Бойко Рашков нападна фронтално „Темида“

Вече и съдът му е отговорен на вътрешния министър, освен прокуратурата
Мнозина се питаха къде се покри другояче доста словоохотливият вътрешен министър Бойко Рашков. Същият беше потопен като че ли вдън земя след шумния и величествен неуспех, обвързван с ареста на някогашния министър председател и водач на опозицията Бойко Борисов. Припомняме, че скандалният проблем стигна до европейските депутати и институциите в Брюксел, а българският съд разгласи ареста за противозаконен.

Само че Министерство на вътрешните работи шефът не е удовлетворен. И след дълго безмълвие, за което повода за жалост не е разкайване, примирение и настъпил позор, през вчерашния ден той атакува фронтално съда, който е решил, че дейностите на Рашковите шпицкоманди опонират на правото и закона.

Пред микрофона на комфортна медия, част от мрежата на олигарх със запорирано от КПКОНПИ имущество, Рашков избълва змии и гущери по адрес на „ Темида “ – съдиите не разбирали от право, не били чели материалите по делото, били необразовани, малоумни и елементарни. Тоест никой в третата власт не е правист, няма разбиране и не схваща. Вече и съдът му е отговорен на Бойко Рашков, освен прокуратурата. Той е единственият в страната, който би трябвало да командва парада, да издава присъди, да вкарва в пандиза – който откри за добре и както откри за добре.

За какво са ни закони, Конституция и правова страна. Нали си имаме Рашков и неговия началник - нарушителят на Основния закон премиер-министър Кирил Петков. Двамата колят и бесят. Същинско Гестапо и Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) взети дружно. Вишински, Химлер и Дзержински несъмнено се въртят някъде в отвъдното от гняв, че не са живи, с цел да работят при нашия Министерство на вътрешните работи началник. Гаранция ще си паснат от раз.

Атаките на Бойко Рашков против самостоятелните съд и прокуратура са колкото смешни, толкоз и много рискови. Да – иронията и шегите, предизвикващи всяко обществено изказване на проваления министър са неизбежни. Но в действителност нещата напълно не са толкоз безобидни, колкото наподобяват на пръв взор. Защото става дума за човек, притежаващ голяма репресивна власт, който очевидно не желае да съблюдава разделянето на управляващите, неистово желае да се намесва в работата на самостоятелната правосъдна система, желае персонално да командва българския съд и българската прокуратура. А това е безумно, неуместно и застрашаващо устоите на държавността. Как си представяте служител на реда №1 в Лондон или в Берлин да диктува решенията на съдии и обвинителните актове на прокурори? Абсурд, нали? Същият парадокс е министър председател да изяснява, че ще назначава доближени нему държавни обвинители.

Добре е, че западните ни сътрудници към този момент питат и от ден на ден ще питат за беззаконията на властовия режим у нас. Вероятно не е надалеч времето, когато България ще бъде обект на финансови наказания или прекъсване на еврофондове поради вакханалията на самозабравилата се ръководеща прослойка на родна територия. Въпросът е по кое време обществото ще каже – стига!

Така както го сподели Лозан Панов преди близо седем години. Но къде е той в този момент? Къде са неговите другари от Съюза на съдиите в България? Къде е съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова, Мирослава Тодорова? Къде са правозащитниците Кашъмов, Екимджиев, Лулчева и прочие? Защо не пазят работата на българските съдии, а и на магистратите въобще от скандалните обществени офанзиви на Бойко Рашков? Не удря ли Рашков магистратската самостоятелност? Нали сме чували хиляди пъти обети в нейна отбрана от горепосочените? Ще има ли отчети, мнения, заявления, изключителни точки във Висш съдебен съвет, импортирани от Дишева и Керелска? Няма да има. За „ правозащитниците “ във властта да не приказваме – Христо Иванов, Антоанета Цонева, Надежда Йорданова и дума няма да обелят, нищо, че години наред се клеха в съдийската самостоятелност.

Няма ли да има митинг на „ Правосъдие за всеки “ пред Министерство на вътрешните работи? Страх ли ги е от гнева на всесилния Рашков - вживял се в ролята на популярен инквизитор и главорез от Средновековието. Защо се крият борците за правосъдна промяна, за чиста и свята правосъдна система? Много просто – тъй като са подправени. Но не е надалеч денят, когато обществото същински ще каже стига. И на Рашков, и на Рашковщината, и на цялата изгубила възпитание, мяра и срам ръководеща клика, скрила се зад металните решетки на Народното събрание.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР