Вече е ясно кой ще застане начело на германската армия,

...
Вече е ясно кой ще застане начело на германската армия,
Коментари Харесай

Борис Писториус ще е новият министър на отбраната на Германия


Вече е ясно кой ще застане отпред на немската войска, откакто Кристине Ламбрехт подаде оставка през вчерашния ден. Тя се трансформира в шестия министър на защитата на Федералната република, който се отдръпва в последните години.

Вътрешният министър на провинция Долна Саксония Борис Писториус ще бъде новият министър на защитата на, заяви ARD. Писториус ще наследи на поста своята колежка от Германската социалдемократическа партия Кристине Ламбрехт.

Писториус е роден в Оснабрюк през 1960 година. Следвал е политически науки в Оснабрюк и Мюнстер. През 1976 година става член на Германската социалдемократическа партия. В интервала 2006-2013 година е кмет на Оснабрюк, а от февруари 2013-а е вътрешен министър на провинция Долна Саксония.

Кристине Ламбрехт подаде оставка след вълна от рецензии

Писториус ще заеме поста на Ламбрехт, която стана в последните години. Вчера тя публично се отдръпна след редица рецензии към работата и държанието ѝ в последните месеци.

Критиките към нея започнаха още при започване на, когато тя разгласи, че Германия ще даде 5000 каски на Киев. Последва неодобрение от протоколните ѝ гафове и съгласно критиците - невъзможността ѝ да се оправи с модернизацията в немската войска и обезпечаването на нужната поддръжка за Украйна. Новогодишното послание, което тя разгласява в обществените мрежи, провокира вълна от реакции и се оказа следващ мотив за нейното отдръпване. 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР