Вече е ясно какво е правил в Балкана 38-годишният врачанин

...
Вече е ясно какво е правил в Балкана 38-годишният врачанин
Коментари Харесай

Ето иманяря Светлин Хлебарката, намерил смъртта си във Врачанския Балкан

Вече е ясно какво е правил в Балкана 38-годишният врачанин Светлин Димитров-Хлебарката, който през вчерашния ден падна по безразсъден метод в бездна близо до почивната станция на АЕЦ „ Козлодуй “, оповестява организация BulNews.

Дупката носи името „ Невестина бездна “ поради легендите, които я свързват с турското иго. Тя не е единствената в планината. Врачанският Балкан е посипан с голям брой понори, за които се приказва, че са погълнали много хора през годините на Прехода.

Преди няколко дни Светлин Хлебарката намерил на това място в планината два златни пръстена. Мъжът, който работи като охранител в локалната компания „ Елит тийм секюрити “, разказал за находката на един от шефовете си - Тихомир Иванов, и решили дружно да се върнат на същото място и да ровят за прикрито богатство. Двамата с брат си Лъчезар управляват охранителната компания, която е записана на името на майка им. В града са известни като Мозъците.

Така през вчерашния ден в следобедните часове двамата се качили в Балкана и отишли там, където били извадени двата пръстена. След като стигнали, Хлебарката изискал да покаже на шефа си какъв брой дълбока дупка има наоколо и като доказателство решил да хвърли камък в нея. Приближил се до ръба, само че сега, в който замахнал, се подхлъзнал и тръгнал да пада. С последни сили се опитал да се задържи, само че не съумял и полетял в пропастта.

Тихомир Иванов незабавно подал сигнал на тел. 112 и изчакал на място идването на полицията и планинските спасители. Малко по-късно при него пристигнали брат му Лъчезар и няколко фирмени охранители.

Късно нощес избавителният екип от София се спуснал в дупката, която била с диаметър към 3 м и извадил тялото на Хлебарката. За страдание той е умрял на място поради получените контузии, несъвместими с живота.

Днес би трябвало да бъде осъществена аутопсия на починалия охранител.

Прави усещане, че някой настойчиво се пробва да скрие връзката на Хлебарката с охранителната компания, откакто една от националните малките екрани заяви, че починалият и негов другар сякаш работели на околните бунгала и решили да се разходят в планината, а това е неистина. Самото иманярство е закононарушение съгласно Наказателния кодекс и повдига доста въпроси за наличието там на един от шефовете на охранителната компания.

Тази история сигурно ще възпламени десетки мераклии от страната да преровят региона на случая. Вероятно ще се наложи археолози от Историческия музей във Враца незабавно да стартират работа в Балкана, защото има действителна заплаха съкровището, в случай че в действителност има такова, да бъде прибрано от иманярите.
Това не е първият случай търсачи на съкровища да си отиват по подобен метод.

Преди към 15 години иманяр падна в дълбока понора край Божия мост при издирването на заровено имане. Във Враца се приказва за още няколко случая, в които хора са отишли да копаят в Балкана и не са се върнали, а всичките са изчезнали в региони с дълбоки дупки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР