Вече е ясно, че изборите ще са 2 в 1

...
Вече е ясно, че изборите ще са 2 в 1
Коментари Харесай

Вървят скандали и до вторник може да има промени в проектокабинета Главчев

Вече е ясно, че изборите ще са 2 в 1 – за предварителните за народен парламент ще са дружно с постоянните за Европейския парламент – на 9 юни. Очаква се президентът Румен Радев публично да ги насрочи посредством декрет във вторник – 9 април. На същата дата ще бъде назначено и служебното държавно управление, препоръчано от Димитър Главчев.

" Възможно е до вторник да има промени в препоръчаното служебно държавно управление. Вървят кавги, главно с номинацията на министъра на вътрешните работи ". Това сподели в " Тази събота " проф. Екатерина Михайлова, дълготраен народен представител и учител по конституционно право, представена от novini.bg.

Тя подсети, че според измененията в Конституцията Народното събрание ще работи до заклеването на новите депутати, служебният кабинет ще се закълне пред Народното събрание, само че на процедура няма да може да бъде заменено от тях.

По нейно мнение може да се получа по този начин, че депутати да получават по две заплати, в случай че са част от предходния и новия парламент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР