Вече е ясен новият треньор на турския гранд Бешикташ. Преговорите

...
Вече е ясен новият треньор на турския гранд Бешикташ. Преговорите
Коментари Харесай

Бешикташ ще има нов треньор, Кордоба се отдалечава от гранда

Вече е явен новият треньор на турския гранд Бешикташ. Преговорите бяха позитивни и Джовани Ван Бронкхорст е покрай сключване и следващо публично показване, заяви турската NTV.

Появиха се и детайлности към контракта на нидерландския треньор. Договорът ще бъде за година и половина, вестник " Хюриет " оповестява, че някогашният ляв бранител, работил като треньор в шотландския Рейнджърс за последно през 2022-а година, ще получава 1 милион и 300 хиляди евро годишно.

48-годишният Ван Бронкхорст е поканил и друга някогашна звезда и собствен съотечественик Рой Макай, който преди този момент е бил помощник-треньор във Фейенорд и Рейнджърс, в техническия екип като асистент. Макай, който сега е треньор в инфраструктурата на Байерн (Мюнхен), към този момент е уведомил немския клуб, че мисли да напусне.

Паралелно с назначението на треньора, в Бешикташ работят и по селекцията на отбора. " Черно-белите " орли изостанаха много от огромните съперници Фенербахче и Галатасарай, а в този момент като цел номер 1 наподобява 3-ото място.

Позицията на централния бранител наподобява приоритет и Хосе Кордоба от Левски (Сф) се счита за топ-кандидат. Днес обаче медиите в Истанбул оповестяват, че Кордоба има сериозна кандидатура в лицето на австрийския национал от сръбски генезис Александър Драгович и при Корай Гюнтер, който желае да си тръгне от италианския Верона.

Драгович мина в Цървена звезда през юли 2021 година, откакто игра за клубове като Аустрия Виена, Базел, Динамо Киев, Байер Леверкузен и Лестър Сити. Текущата пазарна стойност на този умел защитник е 4 милиона евро.

29-годишният турчин Гюнтер е уведомил управата на Верона, че желае да напусне и си търси тим. Той към този момент е бил в Бешикташ, тъй че ситуацията му е добре позната, а договорът му с тима от Града на Ромео и Жулиета е до 2025-а година.

Специално за Кордоба, уеб сайтът haberturk.com оповестява, че договарянията се водят от генералния координатор на клуба Самет Айбаба. Бешикташ е предложил 2,5 милиона евро и 10 % от идващ трансфер. Но договорката на панамския бранител от Левски в Бешикташ може и да не зависи само от двата клуба.

Нaberturk.com прецизира, че по-принцип Бешикташ ще желае да вземе оптимално високо равнище футболист. Предимството на Кордоба, че е най-евтин може да се употребява, в случай че останалата част от бюджета се похарчи за играчи като Матеус Салданя и Осман Букари, които са варианти за офанзивата.
 Хосе Кордоба е трансферна цел №2 на Бешикташ
Хосе Кордоба е трансферна цел №2 на Бешикташ

Първата такава е Оливер Торес от Севиля
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР