Вече е сключен договорът за рехабилитация и благоустрояване на междублоковите

...
Вече е сключен договорът за рехабилитация и благоустрояване на междублоковите
Коментари Харесай

Кметът на Приморски говори за важни неща в района

Вече е подписан договорът за рехабилитация и благоустрояване на междублоковите пространства и сме в развой на подготовка на обектите, които да бъдат предоставени в регион " Приморски ". Това осведоми кметът на най-големия варненски регион Петя Проданова на среща с младежи от регионалната организация на ГЕРБ.

" Както към този момент разгласи персонално кметът на община Варна Иван Портних, незабавно щом приключат ремонтите по основните пътни артерии, обновяването ще продължи във вътрешнокварталните улици и междублоковите пространства. В бюджет 2019 е планувана рехабилитацията на общо 25 км второстепенни улици в града ", добави Проданова и посочи, че интензивно се търсят решения и за повече паркоместа. " Освен разширение на Синята зона, се планува и създаване на паркинги зад жилищни блокове на улиците " Момина сълза " и " Люляк ". Реконструкция на съществуващия паркинг е включена в плана за състезателен комплекс на ул. " Студентска ", където ще се обособи зона за отдих с детски и многофункционални спортни площадки ", осведоми районният кмет.

Петя Проданова подчертава и върху идното създаване на парк и спортни уреди за занимания навън на ул. " Албатрос " в кв. " Виница ". " В региона ни липсват задоволително огромни терени, които да разрешават построяването на сходни комплекси, по тази причина се веселя, че с напъните на общината успяхме да получим от страната 6 дка, където да изградим детска площадка, зона за фитнес, стадиони за волейбол и баскетбол, нови паркоместа и несъмнено, паркова среда с доста зеленина и алеи, където да има условия за отдих ", изясни Проданова.

По думите й в региона се отделя особено внимание на поддържането на зелената система, която има значимо значение и за понижаване на запрашеността и шума. " До момента за 2019 година е планувано засаждането на над 250 дървета и повече от 6000 нискостеблени храста с укрепващо и декоративно предопределение. През тази година зацветените пространства ще бъдат удвоени и ще доближат почти 3000 кв. м ", сподели още районният кмет и регистрира огромното възобновяване, подхванато и на територията на Приморския парк.

Средствата, обезпечени посредством дейната работа на общината по европейските планове, ни разрешават да увеличим вложенията в града. Пример за това са и ремонтите на просветителна инфраструктура, които се реализират по стратегия " Региони в напредък ", уточни Проданова.

Тя благодари на МГЕРБ за поканата и опцията дружно да дискутират обновяването на средата за живот на територията на " Приморски ". Районният кмет отговори на поставените от младежите въпроси и ги насърчи да вземат участие в благоустрояването посредством плановете, които ще разрешат на етажните притежатели да аплайват за общински средства за облагородяване на площите до жилищните блокове.

Петя Проданова показа с младежите персонален опит от своя професионален път и провокациите, които среща в работата си в районната администрация. В срещата взеха присъединяване и общинските съветници във Варна и Провадия Борислав Нанков и Димо Димов, който е началник на ГЕРБ - Провадия. Областният координатор на МГЕРБ и член на НИС Даниела Панайотова анонсира, че са инициирани срещи на младежката организация с кметовете и на останалите региони във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР