Вече е пуснато движението в ремонтираната тръба за София на

...
Вече е пуснато движението в ремонтираната тръба за София на
Коментари Харесай

Пуснаха тунела ”Ечемишка” на АМ ”Хемус”

Вече е пуснато придвижването в ремонтираната тръба за София на тунел „ Ечемишка “ на Автомагистрала „ Хемус “. Това оповестяват от АПИ.
Тунелът, с дължина 820 м, е в употреба от 1985 година При ремонтните действия, които започнаха в края на май 2021 година, са отстранени разрушените елементи от вторичната обшивка. Възстановена е структурата на оборудването и е инсталирана нова хидроизолационна система. 

Извършените ремонтни работи в тунелната тръба включват ремонт на структурата, хидроизолация, създаване на нова дренажна система, асфалтова настилка. Съоръжението е със системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, енергоефективно осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай. Тунелът има и система за отклоняване на запалими и токсични течности от пътното платно. 

Със същите системи за сигурност разполага и тръбата за Варна на тунел „ Ечемишка “. Нейният ремонт приключи в края на юни 2017 година Ремонтните действия на оборудването са изпълнени от „ Автомагистрали “ ЕАД по контракта за поддържане на автомагистралния сектор.​
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР