Вече е почти сигурно – Украйна няма да получи допълнителна

...
Вече е почти сигурно – Украйна няма да получи допълнителна
Коментари Харесай

WSJ: Украйна няма да получи помощ от САЩ до края на годината, тя остава под въпрос и през следващата

Вече е съвсем несъмнено – Украйна няма да получи спомагателна финансова помощ от Съединени американски щати до края на настоящата година, само че остава под въпрос дали такава ще бъде предоставена и през идната. Това написа американският вестник The Wall Street Journal, представен от " Фокус ". 

От редакцията напомнят, че на 17 декември договарящите в Сената не съумяха да реализират единодушие по отношение на ограниченията за сигурност на границата, които републиканците изискват като изискване за приемане на ново финансиране за Украйна. Това в допълнение понижава възможностите за гласуването на помощта до края на 2023 година. 

Изданието отбелязва, че договарянията са обновени този месец, откакто републиканците в Сената блокираха законопроект за задгранична помощ на стойност 110,5 милиарда $, който включваше помощ за Украйна (около $61 млрд.) и Израел. 

Личното послание на украинския президент Володимир Зеленски към сенаторите и ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън провокира състрадание, само че не промени мнението им, че казусът с границата на Съединени американски щати би трябвало да бъде позволен в тандем с Украйна, на фона на исторически високи равнища на незаконна миграция. 

Но това е единствено едната страна на монетата – през идната година в Съединени американски щати стартира президентската акция и за републиканците е преференциално да подчертаят неуспеха на сегашния държавен глава Джо Байдън в Украйна. 

И отводът да се провиснал средства за Киев идеално се вписва в тази тактичност, написа вестникът. Освен това акцията против сина на Байдън - Хънтър, е построена точно към проблема с украинската корупция, даже в по-голяма степен, в сравнение с към тематиката за укриването на налози.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР