Вече е напълно ясно, че Петков готви национално предателство за

...
Вече е напълно ясно, че Петков готви национално предателство за
Коментари Харесай

ВМРО към президента: Г-н Радев, направете обръщение към народа и НС съгласно правомощията Ви по Конституция!

Вече е изцяло ясно, че Петков готви национално изменничество за районен съд Македония посредством събаряне на ветото през Народното събрание
С този апел се обръща Изпълнителният комитет на Вътрешна македонска революционна организация, откакто през днешния ден стана ясно, че Кирил Петков е внесъл в Министерски съвет план за решение, с което да откри път и да смъкна исторически справедливото несъгласие за еврочленството на районен съд Македония.

„ Всяко предложение от страна на Френското председателство, от страна членка или от Европейска комисия, обвързвано с одобрение на началото на договарянията за участие на Северна Македония и Албания, направено по време на съвещанието на Комитета на непрекъснатите представители, което се отклонява от рамковата позиция на България от 2019 година, да се изпраща неотложно на Комисията по външна политика на Народно събрание. “, гласи проекторешението на Петков.

При актуалната политическа обстановка и обществените знаци, че се водят безпринципни диалози за „ пазаруване на депутати “, това е явен знак, че се готви анулация на ветото посредством поредност от парламентарни хватки. За нас това е неприемливо. Това е национално изменничество. Отстояването на историческата истина е въпрос, касаещ националната сигурност на България, споделят още от управлението на Вътрешна македонска революционна организация в писмото си до президента Румен Радев.

Войводите упорстват още Радев да употребява пълномощията си по член 98 т. 2 от Конституцията и да направи послание към народа и Народно събрание, с цел да предотврати готвената държавна измяна от Министерски съвет.

Г-н Радев, в Конституцията на Р България е записано, че Вие, като държавен глава, представлявате единството на нацията. Вие сте президент на всички българи, в това число и на измъчваните и потъпквани наши братя в Македония, приключват апела си от Вътрешна македонска революционна организация.

Прилагаме писмото на ИК на Вътрешна македонска революционна организация до президента Румен Радев:

ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА Р БЪЛГАРИЯ

Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ПРИЗИВ

от Изпълнителния комитет на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване

Уважаеми господин президент,

От няколко месеца ставаме очевидци на невиждан напън от страна на разнообразни институции и политици от Европейски Съюз, по отношение на повдигане на ветото, наложено от Р България над започването на договарянията за участие на районен съд Македония в Европейски Съюз. Дипломатическата „ преса “ се ускори изключително доста с приближаване на края на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз в края на този месец. Както излиза наяве от редица телевизионни изявленията на към този момент някогашните съдружни сътрудници от Има Такъв Народ, явно от страна на министър-председателя се води външна политика, друга от тази, която организира Министерство на външните работи, а и изразявана от Вас като парламентарен представител на Република България в интернационалните връзки (чл. 92, алинея 1).

Тезите, поддържани от господин Кирил Петков пред Европа и формалните държавни документи като Рамковата позиция и декларацията, гласувана от 44-тото Народно събрание, по отношение на участието на районен съд Македония в Европейски Съюз, се разминават съществено. Неговото персонално мнение се разминава явно и с решението, взето на свикания от Вас КСНС през месец февруари тази година.

В същото време до нас доближават притеснителни сигнали, че макар безапелационното публично мнение по тематиката, в Министерски съвет и в Народното събрание се готвят нови опити да бъде прокарана смяна на позицията до края на месеца. Доказателство за този проект е импортираното от Кирил Петков план за решение на Министерски съвет „ всяко предложение от страна на Френското председателство, от страна членка или от Европейска комисия, обвързвано с одобрение на началото на договарянията за участие на Северна Македония и Албания, направено по време на съвещанието на Комитета на непрекъснатите представители, което се отклонява от рамковата позиция на България от 2019 година, да се изпраща неотложно на Комисията по външна политика на Народно събрание. “

При актуалната политическа обстановка и обществените знаци, че се водят безпринципни диалози за „ пазаруване на депутати “, това е явен знак, че се готви анулация на ветото посредством поредност от парламентарни хватки. За нас това е неприемливо. Обръщаме внимание и върху това, че Комисията по вътрешна политика не е независим орган, а единствено следва да подкрепя Народно събрание да формулира позицията си. В сегашния парламент ръководещите, в лицето на Политическа партия, дружно с Движение за права и свободи, ще имат болшинство и ще опитат да ревизират решението на 44-ия парламент. Това е освен неприемливо. Това е национално изменничество. Отстояването на историческата истина е въпрос, касаещ националната сигурност на България.

От днешното чуване в пленарната зала на външният министър в оставка Теодора Генчовска всички подозрения се потвърдиха.

Г-н Радев, в Конституцията на Р България е записано, че Вие, като държавен глава, представлявате единството на нацията. Вие сте президент на всички българи, в това число и на измъчваните и потъпквани наши братя в Македония. Използвайте правото си, залегнало в член 98 т. 2 от Конституцията на Р България и отправете послание към народа и Народно събрание.

Не допускайте хора, попаднали инцидентно в българската политика или комфортно спуснати и ръководени от непознати посолства, да предадат Македония!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР