Вече е напълно ясно, че изчезналото вчера момче е отвлечено.

...
Вече е напълно ясно, че изчезналото вчера момче е отвлечено.
Коментари Харесай

Потвърдено: Адриан Златков е отвлечен

Вече е изцяло ясно, че изчезналото през вчерашния ден момче е отвлечено. Това удостовери пред бТВ татко му Тони Златков. Освен, че удостовери за отвличането на 25-годишния Адриан, бащата разгласи, че няма догатки за претекстовете за закононарушението, както и кои биха могли да са похитителите. Възможно е те към този момент да са се свързали със фамилията, само че такава информация нормално не се оповестява.

От полицията също не оповестяват да има данни за сбъднат контакт сред похитителите и околните на Адриан. "Към момента Министерство на вътрешните работи няма данни да е изработен контакт с близки, другари и родителите на изчезналото момче”, съобщи пред Нова телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Младен Маринов. Той не оповестява и да е желан откуп.

Разследващите ревизират и длъжниците на фамилната компания за възможна съпричастност към закононарушението, стана ясно още от думите на комисар Маринов. Той означи, че Тони Златков е дал на полицията лист на всички длъжници, които се оказва, че са забележителен брой. Става въпрос за хора, които не са заплатили цялата дължима сума по покупко-продажби, подписани със "Софавто ". В същото време обаче във въпросния лист няма нито едно лице, което да дължи извънредно огромна сума, която да провокира похищение, изясни още Маринов.

"Не можем да приказваме доста, защото в такива случаи може да се каже, че имаме пленник – лице, на което, от непремерени наши дейности, можем да навредим на неговото здраве и неговия живот”, съобщи още Маринов. Той изясни, че данните от мястото, където е открита колата на момчето, сочат за отвличане.

Издирването на момчето продължава и през днешния ден. Отвличане е и една от главните версии, по която работи полицията още от през вчерашния ден, въпреки да не се изключваха и други разновидности. Най-вероятната причина е възмездие.

Колата, документите и телефонът на 25-годишния мъж бяха открити през вчерашния ден сутринта на пътя за Герман наоколо до дома на фамилията. Открил ги е бащата Тони Златков, който е подал и сигнала в полицията.

Семейството се занимава с продажба и лизинг на първокласни коли. Във компанията "Софавто” работи и Адриан. Автокъщата бе атакувана няколко пъти през последната година. Преди няколко месеца – през април, там имаше палежи, като изгоряха няколко коли, а вредите бяха за над 1 млн. евро.

Проверява се дали има връзка сред палежите и възможното похищение на Адриан Златков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР