Вече е известно: над 100 души загиват в хода на

...
Вече е известно: над 100 души загиват в хода на
Коментари Харесай

Top Secret: Защо десетки хора, свързани с убийството на Кенеди, з...

Вече е известно: над 100 души умират в хода на следствието на убийството на Джон Кенеди. Защо и дали са единствено те? Този въпрос продължава да е без отговор. Оказа се, че дълго чаканото разсекретяване на документи от следствието на „ убийството на века “, както американците назовават атентата против президента Кенеди, не разкриха всички секрети.

 

Мистериите продължат. Все още остава загадка какво е знаел легендата на ФБР Джон Едгар Хувър. Не е ясно и до момента, какви компромати е държал Хувър за братята Канеди – Джон и Робърт. Знаел и техните врагове.

Тайни към убийството на Джон Кенеди към момента стопират дъха, а и за тях се написа извънредно рядко.

 

***

Далас, Съединени американски щати. Там, в петък, 22 ноември 1963 година, в 12,30 часа локално време бе погубен 35-ят президент на Съединените щати Джон Фицджералд Кенеди. Кенеди е ранен съдбовно, до момента в който пътува с жена си Жаклин, губернатора на Тексас Джон Конъли и брачната половинка му Нели Конъли, съпроводени от президентския екскорт.

10-месечното следствие на комисията " Уорън " сред 1963 и 1964 година открива, че президентът е погубен от Лий Харви Осуалд. Същата комисия открива, че и Джак Руби също работи самичък, когато на собствен ред убива Осуалд, преди той да се яви пред съда. Въпреки това анкети, правени сред 1966 и 2006 година демонстрират, че близо 80% от американците не имат вяра на формалните версии и считат, че държавното управление прикрива истината за атентата.

Една друга комисия, тази към Камарата на Представителите на Съединени американски щати, декларира през 1979 година, че президентът Джон Ф. Кенеди евентуално е станал жертва на добре проведена интрига. Комисията изважда шокиращи дефекти в следствието на ФБР и на Комисията " Уорън ". Въпреки че се съгласява с изказванието на " Уорън ", че Осуалд е най-вероятният палач на Кенеди и губернатор Конъли, Комисията към Камарата на представителите твърди, че са създадени най-малко четири изстрела и че има огромна възможност стрелците да са били двама. Комисията не дефинира нито един човек или група хора забъркани в убийството, с изключение на Осуалд, само че споделя че Централно разузнавателно управление на САЩ, Съветския Съюз, проведената престъпност и още няколко други групи биха могли да имат пръст в атентата.

 

Основните версии са, че в убийството е забъркана мафията, кубинските контри, Фидел Кастро, Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Централно разузнавателно управление на САЩ, оръжейни магнати и прочие Споменават се разнообразни причини, някои от които напряко неуместни. Съвсем действителни са обаче дейностите на американските управляващи, които изземват всички филми от камерите и фотоапаратите на очевидци на покушението. След което тези ленти мистериозно изчезват.

Още по-подозрително е ликвидирането на килъра Ли Харви Осуалд. Скоро по-късно умира от рак в пандиза и неговият палач - евреинът Джак Руби. Класическа мафиотска история - погубен е " поръчаният ", по-късно е погубен килърът му, най-после умира и килърът на килъра. Следата е прекратена вечно. Би било превъзходен край за филм, само че в живота нещата са доста по-жестоки

 

Супер значима предистория

 

През 1913 година Конгресът на Съединени американски щати трансферира (подарява) финансовата самостоятелност на страната на тъй наречените ФЕД (Федерален резерв). Вместо страната, частни банки, съставляващи ФЕД, към този момент имат право да печатат долари. Нещо повече, Съединени американски щати заплащат голяма рента на частниците от ФЕД, върху всяка отпечатана банкнота. По този метод, налагайки $ като международна валута, ФЕД  действително постанова надзор върху целия международен финасов пазар и множеството национални стопански системи, чиито запаси или задължения са в долари.  

 

През 1971 година е анулирано златното покритие на $. Зелените банкноти стартират да служат за надзор или предизвикателство на инфлация, както и за „ лабораторно основаване на рецесии ” в разнообразни точки на света, в цели райони и в целия свят. От тази обстановка господарите на ФЕД стават още по-могъщи. Кои са тези мистериозни властелини на света?

Според една от теориите, това са еврейски семейства отпред с рода Ротшилд. Повечето от тях са изселници от Русия, Литва и Полша. Посочват се Ротшилд, Вартбург, Лазар, Куун, Голдман, Мойзес, Леман.

 

На 4 юни 1963 година, президентът Кенеди издава Декрет, Изпълнителна Заповед № 11110, с който на Департамента по финансите се дава право да издава сребърни документи против налично сребро в Държавната съкровищница. На процедура, това е нож в сърцето на ФЕД, който до този миг създава пари и ги дава против рента на Правителството на Съединени американски щати. Един тип началото на края на частния Федерален запас.

След близо половин век спиране, американската страна още веднъж стартира да печата свои пари. Така наречените банкноти на Кенеди от 2 и 5 $, на които написа: " united states note ", а не " federal reserve note ". Тоест банкноти на Съединените щати, а не на Федералния запас. Отпечатани са малко над 4 милиарда и са пуснати в послание. След 4 месеца стартира печатането и на 10 и 20 доларови банкноти. Те обаче по този начин и не виждат бял свят, тъй като съответните хора взимат съответните ограничения.

.
Пътят на патрона...

 

Точно след 200 дни, на 22 ноември 1963 година, Кенеди е погубен

 

Съвпадение или тайнственост?

 

Следващият президент на Съединени американски щати – Линдън Джонсън, поправя „ грешката ” на Кенеди незабавно откакто поставя клетва в деня на убийството, 22 ноември, на борда на Президентския аероплан „ Делта форс-1 ”. Още до момента в който лети за Вашингтон той издава първата си заповед: стопира печатането на държавните банкноти от 10 и 20 долара и връща правата на ФЕД. В къси периоди банките, свързани с ФЕД изтеглят от послание и банкнотите на Кенеди от 2 и 5 $.

 

Около тези събития се появяват обстоятелства, които или биват прикривани усърдно, или за тях съвсем не се приказва и написа.

 

- Лий Харви Осуалд, индивидът, който по публични данни е умъртвил Кенеди, е бил убит два дни след ареста. Убиецът на Осуалд – Джак Руби, умира от скоропостижен рак без още да е произнесена присъда по делото против него. Според формалната версия на проверяващите не съществува никаква връзка сред Осуалд и Руби, нито на Руби с мафията и Съветския съюз.

- 20 минути преди убийството на Кенеди актрисата Карън Къпцинет звъни в осведомителната организация Associated Press и оповестява, че пияният й ухажор, помощник на Централно разузнавателно управление на САЩ й е споделил, че президентът ще бъде погубен тъкмо в този ден. Разбира се, никой не повярвал на дамата. След няколко дни Карън е открита в дома й със строшен врат. В полицейския протокол е записано, че е паднала във ваната.

- Джак Зангрети, шеф на хотел в Оклахома, декларирал, че в границите на 24 часа Осуалд ще бъде погубен от човек на име Джак Руби. Две седмици по-късно Зангрети е открит удавен в езеро, близо до хотела, в който работел.

- Роза Черами, продажница, която е имала връзка с Джак Руби, два дни преди убийството на Кенеди, в надрусано положение разказвала, че знае за атентат против президента. Малко по-късно я блъска кола. В моргата правосъдните лекари разказват рана в главата й, която, съгласно тях най-вероятно е от патрон.

- Ханк Килам е човек, работил за Руби, който е знаел за връзката му с Осуалд. Намерен е с прерязано гърли. Обявили го за самоубийство...

- Хъг Уърд, частен детектив, разследвал гибелта на Кенеди умира в самолетна злополука дружно с кмета на Ню Орлиънс, добър другар на Кенеди.

- С.Д. Джаксън, индивидът, който първи купува лентата, на която са фотосите на Запрудър от убийството на президента, умира скоро по-късно от сърдечен удар. Филмовата лента изчезва.

- Дороти Килален - публицист, която остро подлага на критика комисията „ Уорън ”, е открита мъртва в личното си легло. Заключението на полицията е, че е умряла от разбъркване на таблетки с алкохол.

- Грант Стокдейл, непосредствен на братята Кенеди, на 1 декември декларирал, че е покрай откриване на убийството и ще опише всичко пред арбитър. На 2 декември пада от прозореца на офиса си на 13-я етаж. Официалната версия: самоубийство.

- Ли Бауърс – оператор в железницата, намираща се близо до мястото на убийството, от вишката видял група хора на хълма, от който е стреляно против Кенеди. Загива в злополука.

- Гари Уъндърхил, чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, участник в подготовката за нахлуване против Куба декларирал: " Знам кои са те и това е проблем. Те знаят, че аз знам. Затова съм тук. Не би трябвало да оставам в Ню Йорк. " Трупът му е открит на 8 май 1964 година с дупка от патрон в главата. Официалната версия: самоубийство.

- Дж.Д. Типит – служителят на реда, който седмица преди убийството се е срещал с Джак Руби и Дейвид Фери. Застрелян при задържането на Осуалд. Според двама очевидци никакъв Осуалд не са видели, а двама мъже, облечени в черно. Единият очевидец е погубен с изстрел в главата. Вторият бива ранен по време на кръчмарски пердах, само че без заплаха за живота. Умира в болничното заведение от сърдечен удар.

- Веднага след ареста на Джак Руби той бил посетен в килията от двама публицисти: Бил Хънтър и Джим Коет, а също и от юрист Том Хауърд. По-късно тримата ровили в квартирата на Руби. Хънтър е убит в полицейския сектор. Полицаят, който го прострелва, обяснил, че е изпуснал револвера си и създал несъзнателен изстрел. Коет е погубен няколко месеца по-късно – незнаен го нападнал в хотелската стая и му счупил врата.
По същото време юристът Хауърд получил масиран инфаркт.

- Джъд Браун – проверяващ арбитър по делото „ Руби “ умира от сърдечен припадък. След него умира и помощникът му Кларънс Оливър. Разследващият юрист на Руби умира в злополука.

- Леонард Палин, който снимал филм за убийството на Кенеди, умира в злополука.

- Джеймс Уоръл, който сега на убийството видял недоверчив човек пред близката книжарница, също умира в злополука.

- Мона Санц, която прави изявление с Осуалд малко преди да го убият, е ударена смъртоносно от рейс на улицата.

- Мери Шермън, биолог, която е взела участие в програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ за основаване на биологично оръжие за атентат против Фидел Кастро, е била убита на 21 юли 1964 година с нож в сърцето. След това е запален домът й, само че огънят изгасва и трупът остава незасегнат. Служителят от Централно разузнавателно управление на САЩ, с който е работила, умира от инсулт. Лекарят, който му направил аутопсията, умира незабавно по-късно от сърдечен удар. Братът на патолога пък бил убит.

- Еърлайн Робъртс – хазяйката на Осуалд, съобщила, че в деня на убийството при квартиранта й са идвали служители на реда с полицейска кола. Тя обаче предизвестила Осуалд и той се скрил. Жената умира при странни условия.

- Лейтенант Уилям Пицер – фотографът, снимал тялото на Кенеди в моргата, по-късно се самоубива.

- Капитан Франк Мартин – служителят на реда, видял по какъв начин е погубен Осуалд декларирал пред комисията „ Уорън ”: " Мога да опиша доста неща, само че по-добре да си мълча. " Умира от скоропостижен рак.

- Мери Пинчът Майер - журналистката, която е правила изявление с Кенеди, с който, съгласно нея имали къса любовна връзка, се похвалила, че е записала всичко в дневника си. Майер била убита на улицата на 12 октомври 1964 година. През 1976 дневникът е бил открит и незабавно иззет от сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ. Същите по-късно вършат изказване, че всички мемоари на Майер са унищожени, с цел да не петнят паметта на Кенеди.

- Дезмън Фицджералд, който е взел участие в създаването на проект за ликвидирането на Фидел Кастро, твърдял, че убийството на Кенеди е осъществено по същия сюжет. Фитцджералд умира от инфаркт.

- Лиза Хауърд - журналистката, която взела изявленията от Хрушчов, Кастро и Кенеди и защитавала мирния разговор сред Куба, Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики, на 4 юли 1965 година е открита мъртва. Според формалната версия се е отровила с медикаменти.

- Уинстън Скот, шеф на мексиканския отдел в Централно разузнавателно управление на САЩ, през 1969 година се пенсионира и написва документална книга за работата си. Умира от инфаркт тъкмо преди книгата да излезе от щемпел, а ръкописът е иззет от сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ. Синът му се опитал да я издаде по-късно, само че се оказало, че всички страници, засягащи работата на Управлението след 1947 година са изчезнали безследно.

- Мери Джо Копичне – секретарка на Робърт Кенеди и приятелката й Нанси Карол Тейлър се изпуснали пред Боби Бейкър, че Кенеди има желание да смени своя вицепрецидент Линдън Джонсън през втория си мандат, в случай че го завоюва. Нанси умира в самолетна злополука, а приятелката й в автокатастрофа през 1969 година

- Дороти Килейлън – журналистка, която взела изявление от Джак Руби и се похвалила, че се е добрала до сензационни материали. За всеки случай предала материалите на своята другарка Маргарет Смит. На 8 ноември 1965 година Дороти е открита мъртва, а след два дни е открит трупът и на Смит.

 

Излиза, че хора, които са знаели значими неща и елементи към убийството на Кенеди по-късно умират при доста странни условия.

 

Застрелян е и служителят на реда, който е оглеждал книгохронилището, откъдето се е считало, че е стреляно против президента. Това е било единствено версия, една от многото, само че ченгето е убито. Убити са още двама негови сътрудници, които са давали показания пред Комисията по следствие гибелта на Кенеди. Единият от служителите на реда оживява по знамение след първия атентат, само че няколко месеца по-късно го намират „ самоубил се ”. 

Тук става забавно: Клай Шоу, единственият човек, който е упрекнат в съпричастност към атентата против президента на Съединени американски щати, е изцяло оневинен от съда. Няколко години по-късно умира от рак. Оневинен е единственият обвинен...

 

Мистериите не престават през 1970 година, когато се основава нова Комисия за следствие убийството на Джон Кенеди. В нея са привикани известни мафиоти, с цел да се откри дали мафията има пръст в образуване на атентата. Или дали мафиотите знаят нещо по въпроса. След като посещават комисията и дават отговор на въпросите, част от бандитите изчезват безследно или са открити мъртви - 15 души.

Още по-напечено става, когато в комисията са привикани и сътрудници на ФБР, взели участие в следствието на атентата.

Уилям Съливан е индивидът, който е имал цялостен достъп до документите за атентата. Убит е от негов комшия по време на лов. Помислил го за елен...

Разпитани са още: Луис Николас, асистент на шефа на ФБР Джон Едгар Хувър, Алън Белмонт, също заместител на Хувър, Джеймс Кадиган, индивидът, отговарял за досиетата с доказателствата, Джеймс Енглиш, началник на лабораторията, изследвала оръжието на Осуалд, Доналд Кайлър, експерт по пръстови отпечатъци, който открива тези на Осуалд по оръжието. Всички те умират при започване на 1977 година От инфаркт. Невероятно, нали?

 

През това време в Централно разузнавателно управление на САЩ са разпитани 7 очевидци, които описват какво са видели или чули във връзка атентата против Кенеди. Всички те умират скоро по-късно.

Общо към 100 души умират в хода на следствието на убийството на Кенеди.

 

Какви ли още секрети ще излязат някой ден?

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ползвана литература:

 

„ Нови досиета по случая Дж.Ф.Кенеди “ – разкрити документи на ФБР

" Мафията. От Комитет за Държавна сигурност (на СССР) до Държавна сигурност ", създател Огнян Стефанов

„ Убийството на президента Канеди “, създател Уилям Манчестър

„ Анатомия на убийството “, създател Филип Шенън

„ 11/22/63 “, създател Стивън Кинг
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР