Вече е известно какъв тип самолети Украйна ще получи от

...
Вече е известно какъв тип самолети Украйна ще получи от
Коментари Харесай

Нидерландия е готова да даде изтребители F-16 на Украйна

Вече е известно какъв вид самолети Украйна ще получи от съдружниците и какви са периодите за образование на персоналния състав.
Това разгласи представителят на командването на Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили полковник Юрий Игнат пред локална телевизия, представен от " Укринформ ".

„ Ние поискахме Украйна да получи такова оръжие като многоцелеви аероплан още при започване на съветското навлизане. Това е разбираемо, тъй като без авиация, без надеждно въздушно прикритие, е доста мъчно въобще да се водят каквито и да е бойни дейности “, акцентира Игнат.

Въпросът за доставката на самолети непрекъснато се слага от висшето военно управление на Украйна и управлението на Министерството на защитата. Тя тематика непрестанно се разисква и от украински представители в разнообразни интернационалните среди, сподели той.

„ Наши военни водачи отпътуваха за Съединени американски щати, бяха отпуснати средства за образование на нашите водачи. Тоест тематиката за авиацията в никакъв случай не е излизала от дневния ред. Типът аероплан, който евентуално ще бъде възложен на Украйна, към този момент е избран ", сподели представителят на Военновъздушни сили.

Игнат изясни, че не става дума единствено за образование на летателния състав, само че и за образование на авиационни инженери.

Междувременно изданието " NL Times " заяви, че Нидерландия, при положение на надлежно искане от Киев, е подготвена да прегледа опцията за прекачване на изтребители F-16 в Украйна. Това е декларирал по време на парламентарен спор в четвъртък министърът на външните работи Вопке Хьокстра.

 

Източник " Труд "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР