Вече е факт и нов тест, който измерва имунитета срещу

...
Вече е факт и нов тест, който измерва имунитета срещу
Коментари Харесай

Чрез нов тест следим имунитета срещу коронавируса преди и след ваксиниране

Вече е реалност и нов тест, който мери имунитета против ковид а преди и след имунизиране. Повече за него описа лекар Ирена Иванова - Началник на Клиничната лаборатория в болница " Свети Иван Рилски ". В ефира на  " Събуди се "  тя изясни, че пробата дава информация за количеството антитела в кръвта. 

" Предишните проби измерваха различен протеин от вътрешността на вируса и по своята същина бяха полуколичествени. Идеята на този нов способ е да може да се мери пост ваксина лният имунитет.

Тук е и връзката с имунизациите, чието деяние е тъкмо това - да се синтезират тези антитела против тази част на шипестия протеин, т.нар обезвреждащи антитела ", съобщи тя.

Методът мери високи стойности на антителата. Диапазонът е сред 23 000 и 50 000, допустимо е да се доближи и до 80 000, което е много висока стойност.

" Точно рекомендации кой е защитният титър към момента няма, би трябвало време да се натрупат данни. Според литературата, до момента един 100-процентов предпазен титър е към 4000 единици на милилитър.

Друг е въпросът какъв брой време тези антитела ще бъдат детектирани. При всеки е друго, според от това какъв брой време е боледувал и по какъв начин е прекарал заболяването ", обясни доктор Иванова.

Според нея, пациентите, които са минали през заболяването безсимптомно, демонстрират стойности от 100 до 500 - ниските стойности. Тези, които са минали по-тежко през заболяването, имат по-високи стойности на антитела.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР