Вече два месеца правителството на Денков разлайва кучетата“. Това каза

...
Вече два месеца правителството на Денков разлайва кучетата“. Това каза
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Вече два месеца правителството на Денков „разлайва кучетата“

Вече два месеца държавното управление на Денков „ разлайва кучетата “. Това сподели в предаването „ Тази заран “ някогашният длъжностен министър председател и сегашен шеф на кабинета на президента Гълъб Донев. Повод бе брифингът на Денков и петима министри през вчерашния ден, на която бяха изречени тежки обвинявания към служебното държавно управление за нередности за милиарди.

„ Явно при започване на всеки месец постоянното държавно управление на акад. Николай Денков ще излиза, с цел да споделя обществено, че са били още един месец във властта. Това към този момент не е изненада за никого. Обикновените жители, които не се интересуват доста от политика, към този момент вижда знаците, които постоянното държавно управление дава за своето битие “, изясни Гълъб Донев.

Началникът на кабинета на президента уточни, че за два месеца никой не е видял действителни дейности за решаването на проблемите на жителите. „ Точно противоположното – концентрират се върху рецензиите против служебните държавни управления, за които са отговорни точно постоянните “, разясни още той.Гълъб Донев, в отговор на Николай Денков, уточни, че и постоянното държавно управление има някои положителни практики, само че към момента не се виждат действителни деяние за решение на най-наболелите проблеми на хората. „ Положителното за момента не може да се види, тъй като няма действително свършена работа “, разясни обаче той и добави, че по-скоро става дума за „ разлайване на кучетата “.„ Ние за първите два месеца бяхме подготвени с решения за съвсем всички рецесии в страната. Изградихме интерконекторната връзка Гърция-България, който беше във фаза, в която нямаше късмет да бъде довършена. Понижихме цените на горивата и обявихме война на инфлацията – все ограничения, които директно касаят българските жители “, уточни още някогашният длъжностен министър председател.

Според него тогава, когато политическата система е неспособна да ръководи държавните каузи, служебните държавни управления са тези, които работят като постоянни кабинети, с цел да решат както краткосрочните, по този начин и дълготрайните проблеми.

Става ясно също по този начин, че Гълъб Донев гледа с подигравка към най-големите апологети за смяна на статута на служебното държавно управление през Конституцията. „ Конституцията би трябвало да се написа от мъдри хора, тъй като би трябвало да има много дълъг небосвод пред себе си, тъй като нормите, записани в Основния закон на страната, би трябвало да се ползват и да нямат потребност от пояснява “, разяснява още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР