Вече два месеца и половина част от екипажа на Царевна

...
Вече два месеца и половина част от екипажа на Царевна
Коментари Харесай

Капитана на Царевнапомолил за хуманитарна помощ ДНР, екипажът бедства, а Петков се разходи до Киев

Вече два месеца и половина част от екипажа на " Царевна " се намира под обсада в пристанището на Мариупол в Украйна.

Правителството на Кирил Петков даде обещание, че ще се грижат за останалия екипаж, който не напусна кораба с 15-те български моряци, а остана с цел да резервира собствеността на кораба.

По думите на Петков, те имат храна и ресурси за към три месеца. Което още веднъж се оказа неистина, защото екипажът се е обърнал за помощ към военните от ДНР ( Донецка национална република). 

Според решение на украйнската морска администрация, всички задгранични плавателни съдове остават блокирани като заложници. А някои, като " Царевна " даже и за жив щит при престрелките сред батальона на Азов и съветските и донецките сили.

По думите на капитана на кораба, цялата акватория на пристанището е блокирана от потопени кранове, някои от които са отчасти потънали. Това прави невероятно извеждането на плавателните съдове от пристанището в Мариупол. По думите на кап. Павел Павлов, през нощта украинските въоръжени сили минирали региона към пристанището.

Хуманитарна помощ е предоставена на екипажа на " Царевна " от Донецките бойци, Кирил Петков съобщи преди дни, че " хората от Мариупол носят храна на моряците ". На капитана на " Царевна " се наложило да моли за помощ силите на по този начин наречената Донецка национална република, защото държавното управление е абдкирало и изоставило нашите момчета.

Време е да дойде нова промяна на екипажа на " Царевна ", само че това се оказва невероятно, поради военния спор.

Делегация от нашата ръководеща коалиция посети Киев, само че не отидоха да посетят бедстващите български жители, блокирани от " другарската страна " Украйна, чиято страна България взе в спора.

Следват няколко въпроса: Къде са допломатическите връзки сред Украйна и България, откакто ние приехме толкоз доста бежанци, на които осигурихме заслон, храна и вода?

Защо Николай Стефанов, шеф на компанията, менажираща кораба " Царевна " и шеф на Центъра за протекция и настаняване на украински бежанци, който е и доближен на регионалния шеф на Варна Благомир Коцев, не потърси легална отговорност на Украйна, поради блокирането на кораба и екипажа? Защо не се изпраща филантропична помощ до екипажа, а моряците са оставени да гладуват?

Не би трябвало ли Благомир Коцев да се занимава с значимите неща, като да вземем за пример живота и здравето на варненци под обсада, превърнати в заложници, вместо да си измисля забележки по повече от половин милиардовия бюджет на община Варна?

Какви ограничения е подхванало държавното управление на Кирил Петков по отбраната и грижата на нашите моряци, намиращи се блокирани в Украйна?

Защо Кирил Петков не отиде на място да се види с българските жители, блокирани по пристанищата на Украйна, а отиде да се разноски до Киев?

Българските управляващи пазят безмълвие и не подхващат никакви ограничения и ще се наложи да бъдат евакуирани по суша, а кораба да бъде зарязан. 

Въпросите са доста, само че лъжите на това държавно управление са безброй.

Вижте повече във видеото:

По материала работи Геновева Михайлова

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР