Вече близо година в МВР се провеждат упорити, целенасочени разследвания

...
Вече близо година в МВР се провеждат упорити, целенасочени разследвания
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Невиждани са нарушенията, извършени в строителството

Вече близо година в Министерство на вътрешните работи се организират упорити, целенасочени следствия на активността на разнообразни длъжностни лица от ръководството на Борисов, обвързвано тясно с съответни компании, на които в несъгласие с българските закони, е било предоставено построяването на автомагистрали в нашата страна. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков по време на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция със съпредседателите на „ Продължаваме Промяната “ – Кирил Петков и Асен Василев, и членовете на Изпълнителния съвет на партията.

Бойко Рашков разяснява, че вследствие на тези следствия по безапелационен метод се е открило, че на тези компании, стоящи покрай ръководещите, покрай кабинета на Борисов, са отпуснати предплатено сред 50% и 80% от сумите, които е трябвало да бъдат разходвани от тях за строителство на разнообразни пътища, в това число за автомагистрала „ Хемус “.

Ние установихме при тези следствия, че тези държавни средства не са вложени за построяването на пътищата, не са вложени в построяването на Автомагистрала „ Хемус “. Те са разходвани за разнообразни потребности, като е потвърдено, че някои от компаниите са получавали по комплициран път парите от банките, посредством основаване на кухи компании - употребявали са безимотни хора, посредством които сумите са били теглени. Получавани са от избрани банки и са отпътували в незнайна посока, сподели Рашков.

Той акцентира, че става дума за бюджетни средства. "Тези средства сега не е ясно къде се намират и защо се употребяват. Имаме данни, че част от тези компании са вложили държавните средства в обекти, които удовлетворяват техни фирмени, персонални и групови ползи ", съобщи Рашков.

„ Мисля, че Министерство на вътрешните работи е длъжно да изнесе тази информация обществено и аз още на следващия ден ще направя нужното, с цел да може тази информация да стане обществено достояние”, сподели Рашков. "Невиждани са нарушаванията, осъществени в строителството ", допълми той.

„ Същевременно, в последно време стана известно, че в Министерство на регионалното развитие се приготвят още веднъж да се финансират същите компании, без да се възнамерява да се потърси сметка за тези големи финансови запаси, които до този миг са потънали в тези компании, стоящи до покрай кабинета Борисов”, сподели той.

Това изправя страната пред избора да се продължи ли по този метод с построяването на пътищата. Така ли да продължим или да се смени методът, методът, да вземем други решения, в това число да се премине към ръководство на страната в различен формат, добави Бойко Рашков.

Той посочи, че към момента няма импортирани обвинителни актове в българския съд, а следствия по тази материя реализира и Националната следствена работа.

Министър-председателят Кирил Петков уточни, че още на следващия ден внасят законопроект за промени в Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество и напомни, че едно от обещанията е промяната в КПКОНПИ. Той бе безапелационен, че Бойко Рашков е индивидът за поста ръководител на КПКОНПИ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР