Вече бившият вицепремиер Валери Симеонов е петият поред член на

...
Вече бившият вицепремиер Валери Симеонов е петият поред член на
Коментари Харесай

Симеонов е петият участник в кабинета „Борисов 3”, който си тръгва

Вече някогашният вицепремиер Валери Симеонов е петият подред член на кабинета „ Борисов 3”, който напуща редиците му.
Решението си Симеонов разгласи на ексклузивен брифинг в петък вечер в Министерски съвет и под съпровода на следващия митинг на майките на деца с увреждания, които дръзна да назова „ кресливи дами с сякаш заболели деца”.
Симеонов акцентира, че депозирането на оставката е персонално негово решение и е обвързвано с нежеланието му да става мотив за напрежение в ръководството. Той акцентира, че не му е било „ детска мечта” да бъде вицепремиер.
До момента от третия кабинет с министър председател Бойко Борисов изпаднаха проф. Николай Петров, който оглавяваше здравното министерство, Николай Нанков, който бе районен министър. След това Валентин Радев, който оглавяваше силовото министерство и Ивайло Московски, който бе транспортен министър. Тримата напуснаха кабинета след нещастието край Своге, в която починаха в началото 17 души, а след това броят на жертвите набъбна на 20.
Преди това оставка подаде и министър Теменужка Петкова поради договорката за ЧЕЗ и познанството ѝ със собственичката на фирмата-купувач - Гинка Върбакова. Но след това остана на поста си.
Майките на деца с увреждания са „ замесени” и при различен министър. Преди месеци, Борисов изиска оставката на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, той я подаде, само че майките излязоха на митинг в негова отбрана и Петков остана на министерския пост, напомня БГНЕС.
А за това по какъв начин се стигна до оставката на Симеонов, четете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР