Вече бившият футболист на Царско село Юсуфа Яфа разказа версията

...
Вече бившият футболист на Царско село Юсуфа Яфа разказа версията
Коментари Харесай

Битият от Стойне Манолов негър: Имаше заплаха за убийство!

Вече някогашният футболист на Царско село Юсуфа Яфа описа версията си за обстановката в края на мача с Локо Сф. Тогава бе дадена дузпа за неговия отбор. Яфа потегли да я бие, а капитанът Мартин Кавдански се опита да му вземе топката. След като гамбиецът отхвърли, Кавдански се дръпна встрани, само че на терена нахлу притежателя на клуба Стойне Манолов. Той стартира да блъска Яфа и да му се кара.

В последна Кавдански би дузпата и пропусна, а Царско село изпадна. Дори при победа това щеше да стане факт, тъй като в това време Ботев Вр типично за феърплея в България, наниза 5 гола във вратата на Пирин.

Ето какво написа Юсуфа Яфа в профила си в инстаграм за случая:

Позиционирах топката, с цел да извърша дузпата и " капитанът " пристигна отнякъде с желанието той да стори това. По време на тренировки, когато упражняваме дузпи, в никакъв случай не съм го виждал да бие. Той взе топката, която си бях нагласил. Бях сюрпризиран и го попитах за какво го прави.

Когато разбрах, че той мисли само за себе си, а не за тима, взех топката назад и споделих, че аз ще поема отговорността. В тази обстановка във футбола, когато състезател вземе топката и е сигурен, че ще вкара, неговите съотборници би трябвало да го поддържат. Но, както наподобява, тук капитанът и моите съотборници мислят единствено за личния си интерес.

В този миг си помислих, че не желая моят тим да изпадне и по тази причина желаех да извърша дузпата - с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един същински мъж! " Капитанът " го одобри персонално. В един тим капитанът не се слага над своите съотборници. В съответната обстановка същинският капитан щеше да каже " Ти извърши дузпата и даже да пропуснеш, целият тим е с теб.

Получи се цирк, който в никакъв случай не бях виждал през живота си. Накрая те взеха решение, че ще ми разрешат да извърша дузпата, а това, което се случи след това, даже не можех да си го показва. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми пристигна прекалено много - беше ясно, че тук към този момент не става въпрос за спорта.

Оставих топката на който желае да извърши дузпата и той ме изгони от терена, без даже да съм получил червен картон. Мачът продължаваше, а съдията и служителите на реда му разрешиха да нахлуе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се насочих към съблекалнята. Той стартира да ме блъска без причина, да ме стиска мощно за врата и го попитах какъв е казусът му с мен, откакто не съм направил нищо неприятно. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва.

Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши живота ми, че в случай че не изляза, ще ме убие. Той сподели " Напусни преди да те убия! ".
В последна сметка " капитанът " взе топката, с цел да извърши дузпата и я пропусна, с което отборът изпадна във втора дивизия. Бях доста сърдит.

Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно в сравнение с терена. Имаше над 30 служители на реда на стадиона и никой не направи нищо!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР