Вече бившият футболист на швейцарския Сион, Алекс Сонг, е готов

...
Вече бившият футболист на швейцарския Сион, Алекс Сонг, е готов
Коментари Харесай

Алекс Сонг изригна заради уволнението от Сион

Вече някогашният футболист на швейцарския Сион, Алекс Сонг, е подготвен да лобира ФИФА да предприеме правосъдни дейности против клуба, откакто камерунецът е един от деветимата играчи, които бяха уволнени откакто отхвърлиха понижение в заплатите си поради ковид.

Сонг и още 8 негови съотборници бяха уволнени от тима, тъй като отхвърлиха предлагането на президента на клуба - Кристиан Константин. Босът искаше играчите да сключат нов контракт за "техническа безработица ", съгласно която би трябвало да получават заплата от към 12 хиляди евро, с цел да оказват помощ на клуба да се оправи с икономическата рецесия.

32-годишният Сонг обаче не е впечатлен от метода на работа и счита, че уволнението му е било непочтено.

"Адвокатът ми ке се задейства и ще изпратим питане до ФИФА. Ще защитя правата си ", съобщи камерунецът.

"Играхме другарски мач в петък /20 март/, трябваше да се забележим с президента в понеделник, след това го трансформираха на вторник. Нямахме никакви вести. Последва известие в WhatsApp във вторник по здрач, с което ни уведомяват, че всеки би трябвало да подпише нов контракт, с който заплатите ни се понижават. На идващия ден получихме документа без безусловно никакво пояснение ", призна Сонг.

Бившият състезател на Арсенал и Барселона призна, че той е върнал документа поради неналичието на детайлности по него.

"Аз съм футболист, това не е мое обвързване. Има хора, които би трябвало да го прегледат обширно, не мога да го подпиша просто по този начин. Заедно взехме решение да не подписваме, желаех да приказвам с управлението преди този момент. Не съм постъпил непрофесионално. Всички клубове беседват с играчите си, с цел да намерят решения, само че при нас никой не разбра какво се случва ", добави Сонг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР