Вече 9 дни ултрамаратонецът Краси Георгиев живее в изолация пред

...
Вече 9 дни ултрамаратонецът Краси Георгиев живее в изолация пред
Коментари Харесай

9-ти ден в изолация: Кръвните показатели на Краси показват силен стрес

Вече 9 дни ултрамаратонецът Краси Георгиев живее в изолираност пред погледа на столичани. Той взе участие непринудено в обществения опит „ Стъклената клетка “. Целта в предизвикването, което Краси Георгиев насочи към себе си, е да живее в стъклената клетка пред НДК, в която има единствено пътека за тичане и матрак, на който да си почива.

„ Краси Георгиев е един доста квалифициран човек и когато преминеш през Ада и излезеш на ярко, организмът ти доста добре помни какво е било в Ада. Той има памет. Въпреки всичко, този квалифициран човек, на външен тип всичко е отлично, София пее и танцува пред него и с него, минават хора и с палци демонстрират, че го поддържат, за което благодарим, тъй като той се подлага на това в името да притегли внимание върху огромния проблем за тази цифрова клетка, за самоизолирането, която води към зависимости “, сподели пред Радио София Албена Ненкова от екипа на Краси Георгиев.

Тя добави, че цифровата взаимозависимост прави хората податливи към още по-тежки зависимости.

Общо един месец – преди и след опита, Краси Георгиев се следи от лекари, които наблюдават индикаторите му.

„ За нас, външно наблюдаващите всичко е наред – Краси е в доста добра форма. Истината е обаче, че това е фасада. Организмът му реагира. Кръвните му индикатори регистрират, че той е под огромен стрес. Променен му е доста холестеролът. Той е на доста прецизен хранителен режим, което значи, че съзнанието е това, което реагира и дава сигнали, които ние не разчитаме “, сподели Албена Ненкова.

Тя добави, че Краси Георгиев непрестанно се следи от психолози, които регистрират, че дискомфортът в положението му е краткотраен.

„ Абсолютният дискомфорт на изолираност, че сякаш вижда всичко и е в живота, а той не е, както всеки един от нас прави и се самонаказва по този метод. Това е идеята, към която се стремим – да притеглим внимание, да се наберат средства за предварителна защита против зависимости “, добави Албена Ненкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР