Вече 8 месеца живеещите на ул. „Петър Берон” в бургаският

...
Вече 8 месеца живеещите на ул. „Петър Берон” в бургаският
Коментари Харесай

Хора се оплакват, че си плащат водата, а седят на сухо от 8 месеца

Вече 8 месеца живеещите на ул. „ Петър Берон” в бургаският квартал „ Победа” са без вода. Причината, насъбрани големи сметки към водоснабдителното сдружение на хората от квартала, поради което ВиК-Бургас прекъсна водоподаването в края на месец март, описват пострадалите в ефира на Нова телевизия.

Част от пострадалите обаче са изрядни - имат нотариални актове за парцелите си, както и разкрити партиди, плащали са си постоянно сметките,но все пак са без вода. Дори печелят правосъдно дело против сдружението – вода обаче още нямат.

„ Не, повеждам няма. 8 месеца към този момент сме без вода, при изискване, че всички документи са изрядни и си плащаме постоянно. Имаме даже и извоювано дело, а към момента развиване няма”, изяснява Анушка Аладин, която е от засегнатите изрядни платци. Тя добавя, че всекидневно употребяват туби и бидони с цел да поддържат естествените си хигиенични привички.

Перник излиза на митинг

От ВиК споделят, че на този адрес имало няколко открити партиди, което било нарушаване. Липсвали и някои документи.

„ Щом съдът е решил в наша изгода, значи е решил, че имам всички документи”, добавя Анушка

„ Пълним вода 2 пъти седмично. Плащаме си водата и бензин за превоза. Казват ни, че всичко е наред с заплащанията и документите, само че по думите на кметицата ние сме били изкупителна жертва”, споделя Аладин Аладинов.

Други пострадали описват, че имат сметки за интервал, в който те са нямали вода. Не пристигнал и инкасатор, който да ревизира данните на водомера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР