Вече 6 поколения българи отбелязват на 3-ти март Освобождението на

...
Вече 6 поколения българи отбелязват на 3-ти март Освобождението на
Коментари Харесай

В присъствието на стотици граждани Плевен отбеляза 3-ти март

„ Вече 6 генерации българи означават на 3-ти март Освобождението на България. Шест генерации българи бленуват за това, ние да сме почтена страна и дано си отговорим, дали сме научили уроците на историята.

Отново сме на прага на парламентарни избори – за пети път през последните две години. Отново нашите политици си потвърждават един на различен, само че и пред всички нас, кой е по-велик и кой само и като незаместим лидер може да води българското племе.

Кому са нужни тези вътрешни раздори, когато Европа и целият свят се тресат? Аз мисля, че на нас не са ни нужни. Българският народ е посочил, че е умен, че знае какво желае и може да го реализира единствено тогава, когато е единен в постигането на една обща цел, а задачата я начерта Васил Левски: „ Чиста и свята република с демократско ръководство “.

Това сподели в словото си във връзка Националния празник 3-ти март, кметът на Плевен Георг Спартански.

Тържественото отбелязване на Освобождението на България от турско иго се състоя на площад „ Възраждане “ пред параклис-мавзолей " Свети Георги Победоносец " в центъра на Плевен.

В него се включиха курсанти от Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ", военнослужещи от Единния център за начална подготовка, 12-та авиационна база и военно формирование 38220.

Събитието беше почетено от представители на регионалната и общинската администрация, на политически партии и цивилен организации, на плевенски учебни заведения.

Стотици плевенчани пристигнаха да почетат воините, дали живота си за свободата на България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР