Вече 5 години в Университетският център по източна медицина към

...
Вече 5 години в Университетският център по източна медицина към
Коментари Харесай

5 години Университетски център по източна медицина във Варна помага на хората

Вече 5 години в Университетският център по източна медицина към Медицински университет- Варна оказва помощ на .
Ръководителят на Центъра проф. Параскева Манчева споделя пред организация Фокус, че " една от задачите на задачата на Медицинския университет във Варна и в частност на центъра за източна медицина е да се направи съдействие сред източната и западната медицина. Това се случва, както на процедура, по този начин и в образованието на студентите и специализантите. В центъра по източна медицина работим с техники, които са одобрени и имат хилядолетна история. Например за акупунктурата се твърди, че са минали 5000 години от нейното основаване в Китай. При прегледа на научната литература откриваме, че акупунктурата излиза от сферата на изтока, минава през запада, който я модифицира, след което тя се връща още веднъж в Китай, където към този момент стартира да се практикува с тези леки модификации и се назовава обичайната китайска медицина. Непроменената акупунктура, която се е практикувала в Азия и Китай се приема с названието – класическа китайска медицина. Т.е. можем да кажем, че това съдействие се изявява доста добре в акупунктурата, която е съумяла да се промени по този начин, че актуалните пациенти да съумеят да я възприемат, търсят и най-важното – да получават позитивните резултати от нея.
 Нобелова премия получиха откривателите на вируса на хепатит С (ВИДЕО) Нобелова премия получиха откривателите на вируса на хепатит С (ВИДЕО)
Нобеловата премия за физиология и медицина за 2020 година е присъдена на откривателите на вируса на хепатит С, оповестиха през днешния ден от Нобелов...
" В нашия център комбинираме акупунктурата с разнообразни медицински техники, защото тук се образоват студенти по рехабилитация, кинезетерапия, както има и студенти по медицина, които живо се интересуват от тъкмо това съдействие сред източната и западната медицина. ", добавя още тя.
" Друг способ, който прилагаме в центъра по източна медицина във Варна е да вземем за пример моксибусцията. Моксата, както я назовават в резюме, съществува под разнообразни форми. Има я под формата на пури, сходно на цигара, само че нарязана надлъжно и този тип мокса се слага върху самата акупунктурна игла, която е в биологично дейната точка на пациента, след което се възпламенява. Отстрани видяно наподобява извънредно нетрадиционно по отношение на българските показа за медицина, даже може би травматично. Пациентите, които практикуват подобен вид лекуване споделят обаче, че чувството е извънредно прелестно и това им оказва помощ да преодолеят проблемите, с които идват при нас. ", изясни проф. Манчева.
Освен моксибусцията, в центъра по източна медицина се ползва и лекуване посредством придвижване. Например един подобен способ е меридианния масаж. Всички способи, за които приказвам се извършват от университетски фрагменти – преподаватели, които работят със студенти и специализанти, само че по този начин също работят и с пациенти.
Самият факт, че Медицински университет – Варна е основал един подобен център, приказва за сериозността от въздействието на тези способи върху човешкия организъм.
 Европейска комисия: Медицинската промишленост да се посвети напълно на COVID-19 Европейска комисия: Медицинската промишленост да се посвети напълно на COVID-19
Европейският съюз (ЕС) отсрочва използването на медицинските разпореждания за една година, освобождавайки сила и запаси за здравната и...
Бъдещите проекти на Университетския център по източна медицина са директно свързани с интернационалните партньорства, които към този момент са осъществени и които не престават да се развиват. Медицински университет – Варна има опция, посредством своите интернационалните сътрудници да обезпечава годишни визити на лектори с известна процедура и с научни достижения в региона на източната медицина. Пример за това е доктор Фенни Юнита от Индонезия, която осъществя двуседмичен курс за встъпление в обичайната китайска медицина и встъпление в акупунктурата. Тя сертифицира с интернационален документ трима обучители, които работят в университетския център. Друг наш интернационален сътрудник е доктор Наушад, който е експерт по аюрведа медицина. Този тип медицина е толкоз добре сложена в Индия, колкото и общоприетата медицина, дотолкоз че те имат две обособени министерства – министерство по аюрведа медицина и министерство по западна медицина.
Д-р Наушад направи еднодневен лекционен курс за встъпление точно в аюрведа медицина, като аудиторията в действителност беше впечатляваща, което ясно сподели и какъв е ползата към източната медицина в Медицински университет - Варна.
С тези партньорства университетския център по източна медицина съумява да стартира тактика, която да продължи напред в годините. Работим и по едно трето партньорство, което касае института Конфуций. В рамките на това съдействие се планува посещаване на монголски професор, от който пък ще почерпим монголски опит за източната медицина, добави още проф. Манчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР