Вече 30 години почти не обръщаме внимание какво направихме преди

...
Вече 30 години почти не обръщаме внимание какво направихме преди
Коментари Харесай

Д-р Мими Виткова: Политизирахме здравната система, докарахме я до сергия

" Вече 30 години съвсем не обръщаме внимание какво направихме преди 30 години и до каква степен се доведохме. Многократно съм споделяла, че здравната система не е типичен пазар, а за жалост, в някои посоки я докарахме до сергия и виждаме, че резултатите са неприятни ", заяви бившият министър на опазването на здравето доктор Мими Виткова пред " Денят ON AIR ".

По нейни думи обществото губи от ден на ден доверие в медицината, лекарите и опазването на здравето.

" Докато нашите политически партии си затварят очите и ушите за всичко, което се случва в здравната система, несъмнено че усъвършенстване на обстановката няма да се случи. Затова е значимо какво ще е ръководещото болшинство и кои ще са политическите партии ", сподели доктор Виткова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е безапелационна, че държавата е изцяло абдикирала от контрола в здравната система и политическите партии подценяват проблемите ѝ. Липсата на инспекции и устойчиво болшинство зад министрите на опазването на здравето водят до неспособност за промени в опазването на здравето.

" Хинков в началото искаше да приключи, за прочут интервал от време, до момента в който се направи една същинска здравна карта, разкриването на нови и нови лечебни заведения. И в този момент, когато той се опита да спре, до момента в който се направи картата и забележим във всеки район от какъв брой кревати имаме потребност какъв да бъде техния профил, това пропадна в Народното събрание ", уточни гостът.

Преди дни изтече абсурден запис от съвещание на управлението на " Пирогов ". В него излиза наяве по какъв начин медиците пробват да излязат неопетнени от случая със гибелта на Даная. Чува се и имитация - " Въпросът е да устискаме до 6 март ".

" Политизирането на здравната система е в толкоз напреднал етап, че ние разчитаме такива професионални случаи да ги взема решение ротацията и една или друга политическа партия. Това не прави чест на българската здравна общественост ", заяви д-р Виткова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР